SIRIA: Cel putin 72 de MORTI dupa luptele de langa un SPITAL ASEDIAT

Cel putin 72 de PERSOANE au fost UCISE duminica in lupte ce au avut loc in jurul SPITALULUI din Jisr al-Choughour, in nord-vestul SIRIEI, unde s-au retras 250 de soldati si civili asediati de catre rebeli si combatanti ai Al-Qaida, a indicat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Potrivit OSDO, LUPTELE VIOLENTE au costat viata a 32 de soldati ai regimului si a 40 de rebeli jihadisti. Situatia era ”calma” luni dimineata, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

CITESTE SI: SIRIA: REBELII au lasat 60 de CADAVRE pe strazile dintr-un oras OCUPAT 

Asediul asupra complexului spitalicesc a inceput pe 25 aprilie, data cuceririi orasului Jisr al-Choughour, situat in provincia Idleb, de catre combatanti antiregim. Armata siriana a lansat un contraatac miercurea trecuta si o unitate a sa s-a apropiat duminica pana la circa doi kilometri de spital, in timp ce rebelii si jihadistii au lansat un asalt comitand un atentat cu masina-capcana atribuit Frontului Al-Nosra, ramura siriana a Al-Qaida.

Circa 250 de persoane, dintre care cel putin 150 de soldati bine inarmati si membri ai familiilor lor, s-au retras in spital.

CITESTE SI: ATENTAT SINUCIGAS IN AFGANISTAN: STATUL ISLAMIC a revendicat ATACUL DE LA JALALABAD

Sursa foto: bbc.co.uk