SIRIA: Circa 2.000 de persoane, EVACUATE din tabara palestiniana de la Yarmouk, din cauza avansului jihadistilor din STAT ISLAMIC

Circa 2.000 de persoane au fost evacuate din tabara palestiniana de la Yarmouk, din sudul Damascului, din cauza avansul jihadistilor gruparii Stat Islamic, a anuntat duminica un responsabil din capitala siriana al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), citat de AFP.

In fata avansului Gruparii Stat Islamic, 400 de familii, reprezentand circa 2.000 de persoane, au putut parasi vineri si sambata tabara, folosind doua drumuri securizate spre cartierul limitrof Zahira, controlat de armate siriana, unde au fost instalate adaposturi”, a  declarat responsabilul OEP, precizand totodata ca evacuarile vor continua. 

CITESTE SI: MAE: 17 ROMANI au fost EVACUATI din YEMEN. Alti 5 urmeaza sa fie extrasi din zona de conflict

O ofensiva a gruparii Stat Islamic a fost lansata miercuri asupra taberei de la Yarmouk, ian acesta actiuni fiind inplicati si jihadisti din cadrul Frontului Al-Nosra, ramura siriana a Al-Qaida, informeaza Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). De atunci, cel putin 26 de persoane au murit in timpul violentelor, potrivit OSDO.

Astfel Stat Islamic a ajuns sa controleze sudul si vestul taberei.

CITESTE SI: Gruparea STAT ISLAMIC a OMORAT cu pietre un CUPLU care a intretinut relatii sexuale in afara casatoriei

In acelasi timp,  fortele palestiniene Aknaf Beit al-Maqdess, apropiate miscarii islamiste Hamas, sunt prezente in nordul si estul taberei.

Tabara de refugiati palestinieni, care numara circa 18.000 de locuitori si este situata la aproximativ 7 km de centrul capitalei siriene, este asediata de peste un an de armata.