SIRIA: Hacker britanic al gruparii STAT ISLAMIC, ucis de o DRONA AMERICANA

Un HACKER BRITANIC despre care oficiali americani si europeni afirma ca a devenit un EXPERT CIBERNETIC pentru gruparea jihadista STAT ISLAMIC (SI) a fost ucis intr-un ATAC AMERICAN CU DRONA, a declarat miercuri un oficial american, relateaza Reuters, citat de Agerpres.

Acesta este cel de-al doilea membru important al gruparii islamiste ucis in ultimele opt zile dupa ce nr 2 la conducerea Statului Islamic si-a pierdut viața intr-un atac aerian american in Irak pe 18 august.

Sursa a declarat ca este probabil ca Departamentul Apararii american sa fie implicat in atacul de drona care l-a ucis pe HACKERUL BRITANIC JUNAID HUSSAIN, care a locuit in trecut in Birmingham, Anglia.

CITESTE SI: NUMARUL DOI AL GRUPARII JIHADISTE STAT ISLAMIC, UCIS INTR-UN ATAC AERIAN AMERICAN

Atacul a avut loc marți langa RAQQA, in Siria. Hussain, in varsta de 21 de ani, s-a mutat in Siria in urma cu doi ani.

Surse guvernamentale americane si europene au declarat pentru Reuters la inceputul acestui an ca Hussain este banuit ca ar fi fost LIDERUL CYBERCALIPHATE, un grup de hackeri care in luna ianuarie a atacat un cont de Twitter aparținand Pentagonului, desi sursele au precizat ca nu stiu daca barbatul a fost implicat personal in atac.

Sursa foto: lemondeinformatique