SIRIA: Situatie tensionata, dupa atacul asupra unei echipe ONU care trebuia sa ancheteze presupusul atac cu arme chimice

siria-

Situatia din Siria devine tot mai tensionata. O echipa de experti ONU care trebuia sa investigheze presupusul atac cu arme chimice, a fost atacata luni, chiar in ziua in care trebuia sa inceapa ancheta.

Masina in care se aflau expertii ONU a fost atacata de lunetisti, din fericire nu s-au inregistrat victime. Autoritatile siriene, citate de Reuters, sustin ca echipa de investigatori ONU a fost atacata de rebeli.

Echipa de experti ONU a reusit sa preleveze probe de la locul atacului, respectiv o suburbie din Damasc, controlata de rebeli, care ar fi fost tinta unui atac cu arme chimice. Totodata, s-au prelevat probe si de la victime. Echipa a revenit cu bine la hotel, potrivit Reuters.

Cu cateva ore in urma, secretarul de stat american John Kerry a confirmat ca in Siria au fost utilizate arme chimice. “In Siria au fost utilizate arme chimice, este de necontestat”, a confirmat luni secretarul de stat american John Kerry, adaugand ca cei responsabili “trebuie sa raspunda pentru actele lor”, transmite AFP.

Anterior, presedintele rus Vladimir Putin declarase ca “inca nu exista o dovada ca regimul sirian a folosit arme chimice impotriva rebelilor in Siria”. Declaratia liderului de la Kremlin a venit dupa o discutie telefonica purtata cu premierul britanic John Cameron, despre situatia din Siria.

O decizie a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la o eventuala interventie in Siria este asteptata miercuri. 

Foto: france24.com