Sistemul CARDULUI NATIONAL DE SANATATE a PICAT DIN NOU

Sistemul CARDULUI NATIONAL DE SANATATE a incetat din nou sa functioneze luni, incepand cu ora 16:30, dupa ce “la sistemul de card – CEAS s-a INTRERURUPT ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICA in locatia unde este amplasata Autoritatea de Certificare ( acea componenta care permite semnarea cu cardul ), potrivit unui anunt facut de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), care subliniaza ca ‘echipa de suport lucreaza la REMEDIEREA ACESTEI DEFECTIUNI”.

Defectiunea apare la un weekend distanta, in conditiile in care vineri, 19 septembrie, acest sistem a picat mai bine de 5 ore. Sistemul de card – CEAS a fost implementat de asocierea HP Romania SRL si Novensys Corporation SRL, avand ca subcontractant pe SIVECO Romania.

CITESTE SI: CNAS: ECONOMIILE PRIN INTRODUCEREA CARDULUI DE SANATATE, IN JUR DE 90 MILIOANE DE LEI PE LUNA. UNDE SE VOR DUCE BANII

Anuntul facut luni, 21 septembrie, de catre CNAS:

“Incepand cu ora 16:30, astazi, 21.09.2015, la sistemul de card – CEAS s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica in locatia unde este amplasata Autoritatea de Certificare ( acea componenta care permite semnarea cu cardul ). Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni.

Dupa repornirea echipamentelor si serviciilor aferente A.C. se va transmite mesaj pe toate canelele de comunicare cu CAS / Furnizori de servicii medicale si farmaceutice / Dezvoltatori de aplicatii in domeniu.

Pana la repornirea sistemului, furnizorii pot acorda servicii medicale si inregistra activitatea in aplicatiile informatice iar dupa confirmarea din partea CNAS ca sistemul este functional, serviciile se vor ridica in sistem in limita celor 72 de ore”, se arata in anuntul CNAS.

Amintim ca vineri, 19 septembrie, Sistemul cardului national de sanatate a fost picat mai bine de 5 ore.

Sursa foto: radiocluj