Site-ul DGASPC Sector 6, SINGURUL din domeniul ASISTENTEI SOCIALE care contine TOATE INFORMATIILE UTILE

Site-ul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copiilor (DGASPC) Sector 6 este SINGURUL din domeniul ASISTENTEI SOCIALE care contine TOATE INFORMATIILE UTILE persoanelor interesate si este accesat, tocmai datorita acestui aspect, de oameni care domiciliaza atat in tara, cat si peste hotare, se arata intr-un comunicat remis miercuri de reprezentantii institutiei, care aniverseaza in 2015 zece ani de la infiintare.

Potrivit sursei citate, din luna septembrie 2006, pentru a reduce timpul de deplasare si pentru o cat mai corecta informare, DGASPC SECTOR 6 a lansat site-ul www.asistentasociala6.ro, care beneficiaza de o interfata prietenoasa si contine informatii complete, inclusiv formularele necesare cetatenilor pentru completarea dosarelor in vederea depunerii la sediile noastre.

“Site-ul a venit in intampinarea nevoii de informare a celor care doresc sa acceseze serviciile pe care le oferim, precum si a celor care au nevoie de diverse formulare sau chiar doresc sa se alature echipei noastre. Utilizarea site-ului faciliteaza comunicarea si sustine consultarea publica, cetateanul obtine feed-back la sugestiile sau parerile pe care ni le transmite, precum si raspunsuri competente la intrebarile pe care ni le adreseaza. Unul dintre obiective il reprezinta apropierea de comunitate, iar arhiva foto familiarizeaza oamenii cu misiunea noastra in domneniul asistentei sociale”, se spune in comunicat.

Citeste si: Peste 200 de COPII din Sectorul 6 beneficiaza anual de proiectul “Liga Tinerilor Sportivi”

Sursa citata mai arata ca www.asistentasociala6.ro este continuu optimizat pentru motoarele de cautare, lucru care ii ofera o vizibilitate foarte buna pe internet. De asemenea, informatiile existente sunt in permanenta actualizate. “Aici se regasesc toate informatiile necesare accesarii serviciilor sociale pe care institutia le pune la dispozitia cetatenilor, structurate intuitiv, astfel incat sa vina in sprijinul utilizatorilor. Pe langa informatiile legate de serviciile oferite cetatenilor, pagina web aduce zilnic utilizatorilor interesati noutati din domeniul social (atat la nivel local, cat si la nivel national, dupa caz international), dezbateri, chestionare, revista presei din domeniul social. Pe site se gasesc proiectele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie Sociala Sector 6, precum si cele in care suntem implicati ca parteneri, dar si chestionare de interes public pentru masurarea gradului de satisfactie al utilizatorilor. O componenta importanta a acestui instrument este actualizarea zilnica, intretinerea si updatarea din punct de vedere tehnic, pana in prezent platforma a fost reorganizata atat la nivelul informatiilor, cat si in privinta conceptului legat de design (facelift)”, se mai spune in comunicat.

Site-ul este accesibilizat pentru persoanele cu handicap. “Ne ghidam dupa liniile orientative dezvoltate de Web Accessibility Initiative (WAI), adica permite modificarea marimii font-ului, iar pentru browser-uri cu software de tip «screen reader» sau browser-uri cu software vocal este atasat text alternativ pentru imagini. De asemenea, permite «sarirea« la anumite link-uri, apasand taste specifice care se gasesc pe site. Am creat site-ul in totalitate cu dispozitiv independent, ceea ce de obicei inseamna ca nu este nevoie de mouse sau alte dispozitive specifice de indicare pentru a naviga continutul. Beneficiarii au parte, daca doresc, de un newsletter la care exista optiunea de abonare de pe site, acestia primind periodic informatii utile despre activitatile desfasurate de DGASPC Sector 6”, se mai arata in text.

Citeste si: Aproximativ 250 de COPII INSTITUTIONALIZATI din Sectorul 6 si-au gasit un CAMIN STABIL in ultimii ani

In topul institutiilor de interes public, top realizat de trafic.ro, site-ul se afla in luna februarie 2015, pe locul sapte cu peste 68,500 de afisari si peste 35.000 de utilizatori unici. Vizitatorii care au accesat diverse pagini in anul 2014 au fost in numar de 400.000, intr-o crestere evidenta din anul 2010, cand erau 300.000. Conform Google Analytics, cea mai accesata pagina de pe site, intre anii 2012-2015, a fost cea a Serviciului Alocatii si Indemnizatii cu peste 455.000 de vizualizari. Pagina web este in primele pozitii pe google pe cuvinte foarte cautate precum: alocatii, indemnizatii, adoptii,  protectia copilului, asistenta sociala, persoane cu handicap etc.

In luna octombrie 2013, participanta la cea de-a VI-a editie a Conferintei Internationale “Inovatie si calitate in sectorul public”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a obtinut locul al doilea in cadrul pilonului  II – “Social-media – mecanism de facilitare a dialogului cu cetatenii”. In cadrul conferintei “Comunicarea cu cetatenii prin intermediul paginii web si a retelelor de socializare”, a fost expus succint, in cuvinte si imagini, experienta pe care institutia o are in domeniul comunicarii online. In centrul prezentarii s-au gasit beneficiile informarii cu ajutorul internetului, dar si performantele obtinute prin intermediul paginii de web www.asistentasociala6.ro, mai spune sursa citata.

De asemenea, in cadrul Galei Premiilor de Excelenta ”Dialogul social in administratia publica”, organizata in noiembrie 2014, DGASPC Sector 6 a primit “premiul de excelenta pentru activitatea in administratia publica locala”. Au fost premiati cei mai merituosi reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, care s-au evidentiat anul trecut prin initiative pozitive si proiecte de anvergura.