Site-ul MAI, vizat de hackeri! Acestia au creat o pagina web similara prin care cer bani si date personale

Site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost vizat de hackeri, care au creat o pagina asemanatoare care cuprinde elemente de identitate vizuala identice cu cele ale siteului institutional al MAI, prin care se solicita cetatenilor unele date cu caracter personal si plata unor sume de bani.

MAI atrage atentia, pe pagina sa online, ca persoanele care acceseaza sau primesc astfel de solicitari sa nu puna la dispozitie datele solicitate si sa nu interactioneze in vreun fel prin aceste platforme web.

“Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost semnalat de existenta in spatiul virtual a unei pagini web care cuprinde elemente de identitate vizuala ale siteului institutional al MAI prin care se solicita cetatenilor unele date cu caracter personal si/sau plata unor sume de bani invocandu-se diverse fapte pe care acestia le-ar fi comis.

Rugam cetatenii care acceseaza sau primesc solicitari de genul celor mentionate mai sus sa nu puna la dispozitie datele solicitate si sa nu interactioneze in vreun fel prin aceste platforme web.

MAI anunta public ca singurul site al institutiei este www.mai.gov.ro, iar orice alta pagina web nu ne apartine. Pentru verificarea situatiilor semnalate au fost sesizate structurile specializate de combatere a criminalitatii informatice”, se arata in atentionarea postata de MAI pe site.