SITUATIE DIFICILA la Primaria Capitalei: BUGETUL municipalitatii ar putea fi RECTIFICAT NEGATIV cu 500 de milioane de lei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, ca in luna august va supune aprobarii consilierilor generali un proiect de RECTIFICARE NEGATIVA a bugetului municipalitatii, cu 500 de milioane de lei, dupa ce Ministerul Finantelor a anuntat masura.

“In urmatoarea sedinta, bugetul Primariei Capitalei va fi RECTIFICAT IN MINUS cu aproximativ 500 de milioane de lei, din cauza unei greseli facute de Ministerul de Finante in estimarea cotelor defalcate de TVA si impozitului pe venit, pentru ca un personaj cu responsabilitate ne-a ajuntat ca s-a gresit la bugetul consolidat”, a declarat Sorin Oprescu miercuri.

Oprescu a precizat ca lipsa acestor bani poate duce la oprirea functionarii orasului.

Citeste si: Sedinta CGMB, inchisa din lipsa de cvorum

“Exista riscul opririi functionarii orasului nu numai a proiectelor. Sigur ca exista si proiecte care sunt periclitate, dar pana acolo e vorba de functionarea orasului”, a mai spus Sorin Oprescu, care a aratat ca acesti bani sunt destinati platii facturilor curente de lumina, canalizare si apa pentru oras, dar si pentru investitii necesare Capitalei.

Intrebat daca vor fi afectate subventiile pentru transport si caldura, Oprescu a aratat ca acestea nu vor fi afectate.

Citeste si: SORIN OPRESCU vrea sa fie INTERZIS traseismul politic

Primarul general a mai spus ca, in bugetul consolidat de stat, s-a prevazut ca in fiecare luna municipalitatea sa primeasca, din cotele defalcate la TVA, suma de 280 de milioane de lei, insa, de la inceputul anului, Primaria Capitalei a primit mai putin, ceea ce a dus la crearea unui deficit.

“In fiecare luna de la inceputul anului am primit 120, 170, 140 de milioane de lei, ceea ce a creat un deficit. Mi s-a raspuns tot timpul ca nu se colecteaza taxe, insa peste tot se vorbeste despre o crestere economica. N-ai voie sa gresesti cand vine vorba de doua milioane de oameni, ca nici pe mine nu ma iarta nimeni daca gresesc”, a mai spus Sorin Oprescu.