SITUATIE FARA PRECEDENT la RADET Bucuresti: CONDUCEREA regiei este asigurata simultan de DOI DIRECTORI!

Hotararea aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) la sfarsitul lunii aprilie prin care au fost revocati membrii Consiliului de Administratie al RADET Bucuresti si au fost numiti membri interimari a creat o SITUATIE FARA PRECEDENT in ceea ce priveste CONDUCEREA regiei, aceasta find asigurata in prezent de DOI DIRECTORI GENERALI, se arata intr-un comunicat remis miercuri presei de consilierul general Cornel Pieptea, liderul de grup al PNL.

Potrivit sursei citate, Primaria Municipiului Bucuresti a transmis pe 16 mai catre Prefectura Capitalei hotararea Consiliului General nr. 92 din 29 aprilie privind revocarea membrilor din Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti si numirea unui Consiliu de Administratie interimar.

Citeste si: Noua majoritate din CGMB a modificat componenta consiliilor de administratie de la RATB si RADET

“Procedand intr-un mod identic ca in cazul adoptarii hotararii nr. 91/29.04.2014, majoritatea PSD-PPDD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti nu doar ca a incalcat mai multe prevederi legale in vigoare, ci a creat si o SITUATIE FARA PRECEDENT la nivelul CONDUCERII regiei de distributie a energiei termice: in acest moment, conducerea este asigurata de DOI DIRECTORI GENERALI. Intrucat nu exista o hotarare legala a Consilului de Administratie care sa il revoce pe actualul director general, domnul Marian Agiu, ci doar o hotarare ilegala a Consiliului General al Municipiului Bucuresti de numire a directorului interimar, domnul Teodorescu Adrian, cei doi vor asigura simultan managementul regiei”, afirma consilierul general liberal Cornel Pieptea in comunicat.

Conform liderului grupului PNL din CGMB, caracterul de eludare a legilor in vigoare este obtinut prin cumularea mai multor elemente. Este vorba despre eliminarea pozitiei ocupate in Consiliul de Administratie de catre reprezentantul Ministerului de Finante, precum si despre faptul ca notiunea de Consiliu de Administratie interimar nu exista.

Totodata, Consiliului General al Municipiului Bucuresti nu are atributii in numirea directorului general, iar hotararea privind revocarea directorului general si a consiliului de administratie nu face obiectul unei sedinte de indata a Consiliului General.

Citeste si: RADET a oprit furnizarea CALDURII in Capitala

“Acest demers legislativ este, din pacate, in vigoare si produce efecte juridice atat timp cat institutia prefectului din Bucuresti nu ataca in contencios administrativ hotararea nr. 92/29.04.2014. Efectele asupra functionarii coerente a sistemului de productie si distributie a energiei termice din Bucuresti pot fi devastatoare”, mai arata Pieptea.

Astfel, consilierul general liberal considera ca prevederile Memorandumului privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termica a Capitalei, semnat de catre Primaria Capitalei si Guvernul Romaniei, poate avea intarzieri in aplicare. “Memorandumul prevede preluarea ELCEN de catre municipalitate, fuziunea dintre ELCEN si RADET si delegarea serviciului public catre «un operator sau partener cu experienta profesionala si capabilitate financiara, care sa realizeze investitii in Sistemul Centralizat de Alimentare cu Energie Termica din Bucuresti». Daca gestionarea defectuoasa a cadrului legal continua, cei care vor avea de suferit sunt consumatorii de energie termica din Capitala: circa 10.000 de asociatii de proprietari, 1.300.000 de locuitori si peste 3.300 de institutii si agenti economici.

De asemenea, discutiile purtate cu institutiile europene pentru accesarea fondurilor structurale in vederea modernizarii sistemului de productie si distributie a energiei termice din Bucuresti vor fi blocate”, afirma liderul grupului PNL din CGMB.

In fata acestei situatii, consilierii generali ai Partidului National Liberal vor actiona pentru anularea hotararii nr. 92/2014 prin sesizarea Prefecturii Bucuresti, depunerea unei plangeri prealabile in CGMB, iar in cazul in care aceste cai de contestare nu vor produce efecte, se va ataca in instanta de contencios administrativ.

Sursa foto: adevarul.ro