Situatie JENANTA la Spitalul Barlad: Conducerea, DATA in JUDECATA de 600 ANGAJATI

Situatie DISPERATA la Spitalul Barlad. Conducerea Spitalului de Urgenta Brlad a fost data in judecata de 600 angajati! Oamenii sutin ca nu si-au primit cele 20 tichete de masa prevazute in contractul colectiv de munca de doua luni.

 Conducerea Spitalului de Urgenta Barlad a fost data in judecata, la Tribunalul Vaslui, de cei peste 600 salariati ai unitatii medicale membri ai Sindicatului Judetean “Sanitas”, care solicita in instanta reluarea platii celor 20 tichetelor de masa acordate lunar, drepturi care au fost suspendate de la plata din luna februarie.

“In luna februarie, comitetul director a Spitalului de Urgenta Barlad a decis suspendarea acestor drepturi pana la restabilirea echilibrului bugetar, masura care nu a fost impartasita de sindicat. Este o incalcarea a legii, avand in vedere ca modificarea contractului colectiv de munca se poate face doar cu acordul partilor si nu unilateral, asa cum a facut-o conducerea unitatii medicale”, a declarat liderul Sindicatului Judetean “Sanitas” Vaslui, Daniela Clatinici.

Daca angajatii vor avea castig de cauza, fiecare salariat de la Spitalul de Urgenta Barlad va primi cate 200  lei pentru fiecare luna in care nu a primit tichetele de masa.