Skoda va produce prima masina electrica de serie in 2014

Winfried Wahland, seful Skoda, a anuntat ca prima masina electrica de serie Skoda va fi lansata pe piata in 2014, dar nu a precizat concret despre ce model este vorba.

Oficialul Skoda s-a ferit sa dea indicatii privind modelul de serie eletric pe care cei interesati vor putea sa il cumpere din 2014, scrie promotor.ro, tot ceea ce se stie la acest moment fiind faptul ca cehii au in teste modele electrice experimentale Skoda Octavia Green E Line, care utilizeaza tehnologia lui Volkswagen Golf Blue-e-motion, programat pentru productia de serie incepand de anul acesta.

Multi analisti considera insa, conform sursei citate, ca prima masina electrica Skoda pe care o vom vedea pe sosele in 2014 va fi sora lui Up!, Skoda Citigo. Modelul electric Citigo ar urma sa beneficieze de un motor electric de 85 kW, energia electrica urmand a fi stocata intr-un pachet de baterii litiu-ion de 26,5 kWh. Citigo va fi mult mai usoară decat Octavia Green E Line, prin urmare va fi posibila obtinerea unei autonomii cifrate intre 150 si 200 km.

Sursa foto: promotor.ro