SLAVIANSK: Armata ucraineana raporteaza distrugerea “NUCLEULUI” insurgentilor

ARMATA UCRAINEANA a anuntat, luni, distrugerea a mai mult de 10 arme grele intr-un atac impotriva CONVOIULUI INSURGENTILOR care se retrageau din Slaviansk inspre Donetk si Gorlovka (est). 

Potrivit ministrului ucrainean al apararii Valeri Gheletei, a fost distrus chiar “nucleul” capacitatilor rebelilor, relateaza agentia Ria Novosti, potrivit B1 TV.

Aproximativ 2.000 de INSURGENTI PRORUSI au parasit la sfarsitul saptamanii trecute orasele Slaviansk si Kramatorsk, bastioane ale separatistilor in nordul regiunii Donetk (est), si s-au retras la Donetk si Gorlovka.

Citeste si: UCRAINA: FORTELE ARMATE AU RECASTIGAT ALTE DOUA ORASE AFLATE LA SUD DE SLAVIANSK

TRUPELE UCRAINENE au ocupat orasele din nordul regiunii Donetk si isi continua ofensiva in sudul acestei regiuni. Potrivit ministrului apararii ucrainean, armata a aflat in ultimul moment despre COLOANA REBELILOR. Aceasta a fost destul de lunga si multi dintre ei au reusit sa se replieze in sud. “Consider ca <<nucleul>> COLOANEI REBELILOR, constituit din mai mult de zece arme grele, a fost neutralizat”, a declarat ministrul Gheletei.

Un consilier al asa-numitului ministru al apararii al “Republicii Populare Donetk”, Igor Druzi, a explicat pentru Ria Novosti ca o parte din vehiculele care au parasit Slavianskul nu au respectat “maskirovka”, adica au neglijat regulile de camuflaj si au iesit din oras cu farurile aprinse, astfel fiind detectate de ARMATA UCRAINEANA.

Citeste si: UCRAINA: PERSOANE IMPUSCATE IN PIATA INDEPENDENTEI DIN KIEV

Astfel, coada COLOANEI REBELILOR a facut obiectul unui atac cu lansatoare de rachete Grad ale armatei ucrainene, a indicat el, adaugand ca sunt raniti printre rudele insurgentilor, care se retrag impreuna cu acestia de teama represaliilor.

Ulterior, ARMATA UCRAINEANA a preluat controlul asupra oraselor Artemovsk si Drujkovka, din aceeasi regiune.  

Sursa foto: adevarul.ro