Slaviansk: LUPTE puternice in zona, exista mai multe VICTIME

LUPTE intense aveau loc, luni dimineata, in apropiere de SLAVIANSK (est) si exista VICTIME, a anuntat ministrul de Interne Arsen Avakov.

Ministrul, care se afla la un punct de control la aproximativ sase kilometri de locul LUPTELOR, nu a precizat carei tabere ii apartin VICTIMELE. LUPTELE au inceput cu aproximativ doua ore inainte, potrivit unui corespondent al AFP.

Citeste si: RUSIA: CRIZA DIN UCRAINA AMENINTA STABILITATEA SI PACEA IN EUROPA – UPDATE

Pe de alta parte, cateva mii de SUSTINATORI ai UCRAINEI unite, unii purtand casti si inarmati cu bate, s-au reunit duminica seara la ODESA, dupa care au pornit in coloana spre sediul regional al politiei, unde au fost intampinati de directorul institutiei.

Dupa ce s-au adunat, duminica seara, la “Treptele Potemkin”, un monument care a devenit celebru prin filmul lui Serghei Eisenstein, manifestantii, printre care se aflau si aproximativ 50 de membri ai gruparii paramilitare nationaliste Pravii Sektor, au parcurs cele cateva sute de metri pana la biroul generalului Ivan Katerinnciuk.

Citeste si: AVION ROMANESC FOLOSIT LA ZBORURI DE OBSERVATIE IN SPATIUL AERIAN AL FEDERATIEI RUSE

Ei au scandat sloganuri ca “Odesa in Ucraina!”, “Glorie Ucrainei!” si au cantat imnul national.

Ivan Katerinciuk, seful politiei din regiunea ODESA, in civil si insotit de cei doi adjuncti, le-a spus, la megafon, ca “toata lumea este egala in fata legii, de aceea contez pe ajutorul si sustinerea voastra”.

Sursa foto: europeanul.org