“Slovacia de Catifea” la Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti

Sambata, 22 iunie 2013, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti si Ambasada Republicii Slovace la Bucuresti organizeaza evenimentul Slovacia de Catifea la Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti.

Manifesterea, organizata de Sectia de Limba si Literatura Slovaca a Departamentului de Filologie Rusa si de Limbi Slave din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, va avea loc in intervalul orar 10:00-17:00 in Gradina Botanica (Str. Dumbrava Rosie, nr. 7-9).

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc la ora 10:00 cu discursul ambasadorului Republicii Slovace la Bucuresti, Ján Gábor, si al rectorului Universitatii din Bucuresti, prof. dr. Mircea Dumitru. In cadrul evenimentului se va organiza un concurs cu premii la care se pot inscrie atat copii, cat si adulti. Inscrierile se fac la adresa de e-mail: marilena_tiprigan@yahoo.com sau la fata locului.

Manifestarea este impartita in mai multe sectiuni. Sectiunea Socuri Culturale I va avea ca subiect experienta unei celebre romance, Adriana Flaugnatti, casatorita cu un slovac si sectiunea Socuri Culturale II va trata impresiile si experientele studentilor Universitatii din Bucuresti care au studiat in Slovacia. In paralel, vor avea loc urmatoarele evenimente: expozitie de postere si fotografii ale studentilor Sectiei de Slovaca a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine pe tema Slovacia in ochii studentilor nostri, desene pe asfalt pe tema Slovacia de Catifea, curs-fulger de limba slovaca, karaoke, prezentat de Stefan Doniga, impresarul Operei Nationale din Bucuresti si va rula un film slovac.
Foto: Mondo News