SLOVACIA refuza sa APLICE decizia UE privind redistribuirea imigrantilor

Slovacia va refuza sa puna in aplicare planul Uniunii Europene de redistribuire de solicitanti de azil intre toate statele membre, pe baza sistemului de cote aprobat marti de ministrii de interne si ai justitiei, a indicat premierul Robert Fico, relateaza Reuters.

Atat timp cat voi fi prim-ministru, cotele obligatorii nu vor fi aplicate pe teritoriul slovac’, a declarat Fico in comisia pentru afaceri europene a legislativului de la Bratislava. 

Uniunea Europeana a aprobat marti, la reuniunea ministrilor de interne si ai justitiei, cu ‘o larga majoritate’, repartizarea a 120.000 de refugiati intre statele membre. 

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: Acordul privind COTELE OBLIGATORII a trecut cu o “LARGA MAJORITATE”. ROMANIA a votat IMPOTRIVA

‘Decizia de relocalizare a 120.000 de persoane (a fost) adoptata cu o larga majoritate de state membre’, a anuntat presedintia luxemburgheza a Consiliului UE pe Twitter. 

Pe aceeasi retea de socializare, ministrul de interne ceh Milan Chovanec a precizat ca Cehia, Slovacia, Romania si Ungaria au votat impotriva, iar Finlanda s-a abtinut. 

CITESTE SI: BASESCU, despre cotele obligatorii adoptate de UE: Romania a gresit. Este procesul de ISLAMIZARE a Europei

Detaliile planului aprobat marti nu au fost facute publice deocamdata. 

Sursa foto: jurnalul