SLOVENIA: Doi ROMANI, inculpati producerea unui accident in lant pe o autostrada

Doi soferi ROMANI si un italian a fost inculpati in SLOVENIA  in cadrul investigatiilor declansate dupa ACCIDENTUL in LANTprodus pe 30 ianuarie pe o autostrada, soldat cu moartea a patru persoane, inclusiv a unui ROMAN, scrie Mediafax.

Potrivit cotidianului sloven Primorske Novice, la finalizarea anchetei, au fost inculpati doi cetateni romani – soferul unui autocar si soferul unei autoutilitare Ford, precum si un cetaten italian. Circa 70 de vehicule – autoturisme, TIR-uri si cel putin un autocar – s-au lovit pe 30 ianuarie, in conditii de ceata densa, pe Autostrada slovena A1, in zona Senozece, la circa 60 de kilometri sud-vest de orasul Ljubljana.

CITESTE SI: MAE, DESPRE ACCIDENTUL DIN SLOVENIA: A MURIT O PERSOANA CU DUBLA CETATENIE ROMANA/ITALIANA, ALTA E RANITA

Bilantul accidentului, cel mai grav din istoria Sloveniei, a fost de patru morti, inclusiv un ROMAN, si 29 de raniti. In accident au fost implicati 68 de cetateni sloveni, 30 de romani, 16 unguri, trei croati si cate un cetatean din Kosovo, Ucraina, Polonia, Serbia, Macedonia si Bosnia-Hertegovina.

Din păcate, de prea multe ori nu se respectă regulile de circulație. Astfel, avem parte de numeroase tragedii, care mai de care. Slovenia, ca celelalte țări europene de altfel, are un cod rutier clar. De exemplu, există limite de viteză care trebuie respectate, precum și anumite drumuri cu taxă în Slovenia pe care dacă circuli trebuie să deții o vignetă.

De exemplu, este important de reținut că plata pentru vignetă se aplică nu doar turiștilor care stau în Slovenia, ci și celor care folosesc țara pentru tranzit. Astfel, există posibilitatea cumpărării unei vignete fie de la punctele de alimentare, fie online, de pe site-uri oficiale. Varianta din urmă este extrem de facilă, întrucât nu mai trebuie să aștepți mult și bine până când primești confirmarea achitării vingnetei.

Pe scurt, fiecare conducător auto are datoria să se informeze cu privire la regulile de ciruclație al fiecărei țări prin care trece.

Sursa foto: EVZ