Slujba de pomenire pentru parintele IUSTIN PARVU la MANASTIREA PETRU VODA

Slujba de pomenire pentru parintele IUSTIN PARVU de la MANASTIREA PETRU VODA

A trecut un an de la moartea parintelui IUSTIN PARVU. Peste 3.000 de oameni au venit din intreaga tara, sambata, la slujba de pomenire de un an a parintelui Iustin Parvu de la MANASTIREA PETRU VODA.

Ceremonia religioasa a fost oficiata sub conducerea mitropolitului Moldovei si Bucovinei, Teofan, iar curtea manastirii PETRU VODA a fost neincapatoare pentru credinciosii care au vrut sa fie prezenti la mormantul duhovnicului. Pentru eveniment, obstea manastirii a refacut cavoul mormantului in care a fost inhumat duhovnicul.

Dupa slujba de pomenire, pelerinii au fost invitati la parastas, scrie pagina electronica a Romania TV.

Mondo News iti recomanda si: Profetiile APOCALIPTICE ale parintelui Justin Parvu

Parintele IUSTIN PARVU a murit in data de 16 iunie 2013, la varsta de 94 de ani. Nascut in satul Petru Voda la 10 februarie 1919, preotul si-a inceput viata monahala la Manastirea Durau, la varsta de 17 ani. in anul 1939, dupa ce a intrat in randul calugarilor, s-a inscris la Seminarul monahal de la Cernica, langa Bucuresti. in timpul razboiului, intre anii 1942-1944, a slujit ca preot militar pe frontul de est, pana la Odesa. Dupa ce la conducerea Romaniei au ajuns comunistii, parintele a fost arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani inchisoare plus un spor de 5 ani, pedeapsa executand-o in inchisorile de la Suceava, Vacaresti, Jilava si Aiud. inainte de a fi trimis la ‘reeducare’ la Pitesti, a fost trimis sa munceasca, detinut fiind, in mina de la Baia Sprie. Cea mai mare parte a pedepsei a executat-o in inchisoarea din Aiud, perioada care a fost si cea mai grea din cei 17 ani de detentie.

Citeste si: CUM VEI MURI IN FUNCTIE DE ZODIA TA

Dupa ce si-a ispasit pedeapsa a mai primit, in 1960, inca patru ani de temnita pentru ca nu s-a lepadat de credinta sa. in 1964 a fost eliberat si a devenit muncitor forestier. Dupa doi ani, in 1966, a revenit la viata monahala, la Manastirea Secu, unde a fost preot monah. Din dorinta de a-l controla, conducerea comunista a tarii l-a obligat pe parintele Iustin, in anul 1975, sa slujeasca la Manastirea Bistrita. Dupa 1990, parintele Iustin s-a intors la Manastirea Secu si, pana in 1991, a fost preot si duhovnic la aceasta manastire. Doi ani mai tarziu, el s-a retras in sihastrie, cu gandul de a-si petrece restul zilelor in post si rugaciune.

in 1991 a intemeiat Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril de la Petru Voda. Parintele si-a continuat misiunea si, in 2000, a ridicat un schit de maici langa Manastirea de la Petru Voda, o casa de educatie pentru copii si un azil pentru batrani iar trei ani mai tarziu a infiintat o publicatie de invatatura si atitudine ortodoxa, cu aparitie lunara, numita ‘Glasul Monahilor’.