SMURD CLUJ, elicopter nou de peste 5 milioane de euro

SMURD Cluj va primi luna viitoare un ELICOPTER de terapie intensiva complet dotat, acesta fiind ultimul aparat de zbor dintr-un lot de sase unitati, achizitionat de Ministerul Sanatatii in urma unei licitatii.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a explicat sambata, la Cluj, ca prin punerea in functiune si a acestui ultim APARAT DE ZBOR se incheie o etapa in dezvoltarea serviciilor aeriene de salvare.

ELICOPTERUL va functiona sub coordonarea SMURD Cluj pe regiunea de Nord-Vest si va deservi judetele Cluj, Salaj, Baia Mare, Satu Mare, Bihor si o parte din Bistrita.

Citeste si: DOUA ELICOPTERE NOI PENTRU INTERVENTII MEDICALE DE URGENTA

”Noi nu taiem cu cutitul zonele unde vor deservi si sa spunem asta e zona, normal, el va fi complementar cu ELICOPTERUL de la Mures si cu elicopterul de la Arad. Asta ce inseamna? Daca am o interventie si un ELICOPTER e ocupat, pot sa-l trimit pe celalalt. Ne uitam la cine este cel mai apropiat, la ce caz este si ce expertiza este pe ELICOPTER. Dar odata cu venirea ELICOPTERULUI la Cluj o sa avem toata zona Banat si Transilvania acoperita complet”, a explicat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, baza de decolare-aterizare a ELICOPTERULUI SMURD va fi la Zalau din motive pur organizatorice, deoarece altfel aria pe care o va deservi acesta s-ar fi suprapus cu cea a ELICOPTERULUI coordonat de SMURD Mures.

Citeste si: CIOBAN MUSCAT DE URS IN APROPIERE DE ZARNESTI, ADUS CU UN ELICOPTER SMURD LA BUCURESTI

”Daca il aducem la aeroportul din Cluj anihilam jumatate din zona de interventie a Muresului si atunci l-am indepartat un pic. Lucram pe cercuri calculate bine, dar important este ca partea medicala va fi total sub coordonarea SMURD Cluj, in cooperare cu medicii de la SMURD Oradea, care vor asigura si ei o parte din cei care vor deservi ELICOPTERUL. Speram ca reusim sa il pornim spre sfarsitul lui iulie cel tarziu. Aici mai sunt anumite chestii de pregatit la baza unde va sta”, a mai spus Arafat.

ELICOPTERUL a fost cumparat de Ministerul Sanatatii cu ajutorul unei finantari din fonduri europene, costul sau fiind de 5.300.000 de euro. 

Sursa foto: smurd.ro