SNOWDEN, refugiat in Rusia dupa ce a dezvaluit amploarea spionajului american, se adapteaza la noua viata, dar nu s-a casatorit inca

SNOWDEN, refugiat in Rusia dupa ce a dezvaluit amploarea spionajului american, se adapteaza la noua viata, dar nu s-a casatorit inca

Fostul subcontractor NSA Edward Snowden, care s-a refugiat si a obtinut permis de rezidenta in Rusia dupa ce a dezvaluit amploarea spionajului american, s-a adaptat in tara, dar nu se va casatori inca, a declarat marti avocatul sau Anatoli Kicerena, relateaza agentia rusa Tass.

“Lucreaza in continuare intr-o firma ruseasca, primeste un salariu pe masura calificarii sale profesionale, o suma pentru un trai rezonabil”, le-a spus unor jurnalisti Kucerena, precizand ca este avocatul lui Snowden, care are nevoie din cand in cand de consiliere juridica, avand in vedere ca nu cunoaste foarte bine legislatia ruseasca. El a spus ca serviciile pe care i le ofera sunt gratuite.

Potrivit avocatului, fostul angajat NSA este destul de multumit de viata sa actuala.

Citeste si: Modelul de telefon pe care informatorul Edward Snowden nu-l foloseste NICIODATA din motive de securitate

“Incepe deja sa vorbeasca ruseste. stie cateva cuvinmte”, a spus Kucerena. “ii este bine. Nu am nicio informatie potrivit careia va parasi” Rusia, a continuat el.

“Detaliile vietii private nu trebuie sa fie dezvaluite, dar din cate stiu eu Snowden nu urmeaza sa se casatorieasca”, a mai declarat avocatul.

Edward Snowden este un fost subcontractor al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) care a dezvaluit in 2013 informatii secrete despre activitatile de supraveghere ale Agentiei.