VICTOR PONTA a fost AUDIAT in cadrul COMISIEI JURIDICE: AVIZ NEGATIV pentru inceperea URMARIRII PENALE. UPDATE

VICTOR PONTA nu a DEMISIONAT din functia de sef al EXECUTIVULUI, insa va avea luni o zi plina. Seful GUVERNULUI va merge in Parlament pentru a-si studia dosarul.

UPDATE 16:49: Comisia Juridica a dat AVIZ NEGATIV pentru inceperea URMARII PENALE in cazul premierului VICTOR PONTA. Au fost 18 voturi impotriva, 7 voturi pentru si 1 abtinere. 

UPDATE 16:18: AUDIEREA lui VICTOR PONTA in Comisia Juridica s-a incheiat. La iesire, VICTOR PONTA  a declarat ca ” deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror.” Intrebat de jurnalisti daca si-a convins colegii cu privire la nevinovatia lui, premierul a raspuns ”vom vedea la vot. 

VICTOR PONTA le-ar fi transmis juristilor sa voteze juridic, nu politic, informeaza B1TV, pe surse.

Acum, Comisia va intocmi un raport, care va fi, fie unul favorabil cererii DNA, sau dimpotriva. Marti la ora 10:00 se va da si votul in acest caz

UPDATE 16:05: Sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor in care este audiat premierul VICTOR PONTA, pe numele caruia DNA a emis o cere de incepere a urmaririi penale, a inceput. 

Sedinta Comisiei se desfasoara cu usile inchise.

UPDATE 11.30: La iesirea de la Comisia Juridica, VICTOR PONTA a declarat ca va reveni in fata coleglor deputati din Comisie la ora 16.00. “Voi reveni in fata Comisiei Juridice  la ora 16.00 si voi fi audiat, iar maine voi avea emotii pentru ca sper sa se dea votul in plen”, a declarat primul ministru.

UPDATE 11.15: Premierul VICTOR PONTA s-a prezentat in fata COMISIEI JURIDICE a CAMEREI DEPUTATILOR. Seful Executivului are posibilitatea de a-si consulta dosarul dar si de a stabili, impreuna cu membrii Comisiei calendarul acestui caz.

In aceeasi ordine de idei, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor se va intruni pentru a stabili calendarul privind intocmirea raportului in cazul lui VICTOR PONTA. DNA a cerut aviz parlamentului pentru incuviintarea inceperii URMARIRII PENALE pentru o serie de FAPTE de CORUPTIE care ar fi fost comise de VICTOR PONTA in calitate de sef al Guvernului.

CITESTE SI: GORGHIU: PONTA nu mai e CREDIBIL. PNL nu mai recunoaste LEGITIMITATEA lui PONTA ca premier 

Si liderii PSD se reunesc luni pe acest subiect in cadrul Comitetului Executiv. Asta dupa ce duminica, premierul a anuntat ca nu DEMISIONEAZA din fruntea Guvernului. VICTOR PONTA a declarat ca nu vrea sa se lupte cu Justitia, dar va contesta ordonanta procurorului si isi va pleda nevinovatia.

Situatia premierului va fi luata in discutie si in cadrul consultarilor convocate de presedintele Klaus Iohannis cu partidele politice. Desi, presedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultari privind Strategia Nationala de Aparare, seful statului a declarat ca la aceste discutii se va aborda si subiectul VICTOR PONTA.

CITESTE SI: ZGONEA: Termenul limita pentru prezentarea raportului in cazul PONTA este de 14 zile

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat ca se ia in calcul si varianta boicotarii consultarilor. Asta in contextul in care liberalii au anuntat inca de la sfarsitul saptamanii trecute ca nu il mai recunosc pe VICTOR PONTA drept premier.

Sursa foto: realitatea.net