SOC! Catalin Chelu, omul de afaceri condamnat in dosarul Mita la MAI, a murit

Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul “Mita la MAI” pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu, a murit. Informatia a fost publicata de ziarulprofit.ro, care citeaza surse oficiale.

Din primele informatii, Catalin Chelu a decedat in Iordania, in urma unui stop cardio-respirator.

Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare, a fost dat in luna septembrie a acestui an in urmarire internationala de Politie, dupa ce nu a fost gasit la domiciliu, pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei.

Ultimele informatii despre Catalin Chelu dadeau mai mult ca sigur faptul ca acesta ar fi trecut granita si ar fi trait o perioada in Transnistria. Cert este insa ca, in luna martie a acestui an, miliardarul roman a trecut Nistrul, parasind si teritoriul Republicii Moldova. Pe numele sau a fost emis un mandat international de urmarire.

Citeste si: Omul de afaceri CATALIN CHELU, condamnat DEFINITIV la sase ani de INCHISOARE pentru tentantiva de MITUIRE

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat definitiv, tot in septembrie, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare in dosarul “Mita la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu.

Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator in acest dosar – trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa “indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia”.

Citeste si: OMUL DE AFACERI CATALIN CHELU, DE NEGASIT DUPA CONDAMNARE. POLITIA L-A DAT IN URMARIRE NATIONALA