SOC ADRIAN CIOROIANU si alti patru oficiali ROMANI, INTERZISI in RUSIA. UPDATE

MARK RUTTE, seful diplomatiei olandeze, a declarat ca ministerul pe care il conduce a primit de la Kremlin o lista cu 80 de OFICIALI din statele membre ale Uniunii Europene (UE) care au fost declarati INDEZIRABILI in RUSIA. Printre cei 80 se numara si liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

UPDATE 09.50: EUGEN TOMAC a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv ca se astepta la o asemenea masura. “Ma asteptam la o asemenea masura. Si eu si altii cred ca ne aflam pe o asemenea lista de mai mult timp din cauza declaratiilor si atitudinii pe care am avut-o in ultima perioada in special cea legata de razboiul din UCRAINA”, a declarat presedintele PMP.

Printre acestia se numara si fostul MINISTRU de EXTERNE al Romaniei, ADRIAN CIOROIANU, si alti patru oficiali. Astfel, liderii de la Kremlin au INTERZIS accesul pe teritoriul RUSIEI a 5 personalitati din ROMANIA. Este vorba despre ADRIAN CIOROIANU, fost ministru de Externe, ambasador desemnat pe langa UNESCO, IULIAN CHIFU, fost consilier prezidential pentru Afaceri Strategice, Securitate si Politica Externa in timpul mandatului presedintelui Traian Basescu, EUGEN TOMAC, presedintele Partidului Miscarea Populara, TIBERIU LIVIU CONDON, seful Statului Major al Fortelor Navale si GHEORGHE HATEGAN, director general adjunct al companiei de stat, Transgaz.

”Rusia a transmis mai multor ambasade europene o lista cu persoanele care nu mai au dreptul sa intre pe teritoriul rus”, a declarat MARK RUTTE, ministrul olandez de externe. El a mai sustinut ca aceasta lista ”nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului international” deoarece Rusia a intocmit-o ca reactie fata de sanctiunile adoptate de UE impotriva sa, ca urmare a sanctiunilor destabilizatoare ale Rusia impotriva Ucrainei.

Conform unei surse din diplomatia europeana citata AFP, in ultimele luni liderii de la Kremlin au refuzat viza de intrare mai multor politicieni europeni , insa pana acum guvernul de la Moscova nu a comunicat oficial.

Sursa foto: adevarul.ro