SOCANT: Al-Qaida planuia asasinarea Papei Francisc in Filipine.

Papa Francisc a evocat riscul de a fi vizat de un atentat, admitand ca se teme de durere fizica, pe fondul dezvaluirilor potrivit carora reteaua terorista Al-Qaida planuia asasinarea sefului Bisericii Catolice in cursul vizitei acestuia in Filipine, scrie presa italiana.

Potrivit site-ului Abruzzo24ore.tv,  reteaua terorista Al-Qaida planuia sa il omoare pe Papa Francisc in cursul vizitei acestuia in Filipine, in ianuarie. Seful politiei filipineze, Getulio Napenas, a dezvaluit ca Al-Qaida pregatise, in colaborare cu organizatia terorista Marwan, un atac cu bomba care urma sa aiba loc in Centrul istoric al orasului Manila pe 18 ianuarie.

CITESTE SI: MESAJUL PAPEI FRANCISC DE ZIUA FEMEII: “8 MARTIE ESTE O BUNA OCAZIE DE A SUBLINIA IMPORTANTA FEMEILOR”

Atacul, care urma sa fie comis pe strada Kalaw din Manilla, a fost dejucat de autoritatile filipineze. Papa Francisc a trecut pe strada Kalaw in drum spre Parcul Rizal, unde a oficiat o slujba in prezenta a sapte milioane de credinciosi.

In acest context, Papa Francisc a evocat posibilitatea de a fi vizat de un atentat, spunand ca se teme de durerea fizica.

Eu ma las in voia lui Dumnezeu. L-am rugat pe Dumnezeu sa aiba grija de mine. Dar, daca voia Lui este sa mor ori sa mi se intample ceva, L-am rugat un favor: sa nu simt durere. Pentru ca mie imi este foarte teama de durerea fizica“, i-a spus Papa Francisc preotului argentinian Jose Maria di Paola, conform ziarului La Carcova di Buenos Aires, citat de publicatia italiana L’Avvenire.

Papa Francisc a efectuat o vizita in Filipine in perioada 16-18 ianuarie 2015.