SOCANT! Cadavrul celei mai cunoscute arhitecte din Romania era o BOMBA BIOLOGICA. FOTO

DEZVALUIRI TERIFIANTE DIN DOSARUL MORTII CELEI MAI CUNOSCUTE ARHITECTE DIN ROMANIA. Potrivit medicilor legisti care au efectuat autopsia arhitectei ANCA PETRESCU, “bacteria ucigasa” a transformat cadavrul femeii intr-o adevarata bomba biologica.

Astfel, arhitecta Casei Poporului ar fi fost ucisa de temuta bacterie clostridium difficile, despre care presa din Romania sustine ca face ravagii prin spitale. Potrivit publicatiei ring.ro, medicul legist Gheorghe Alexandrescu, cel care a analizat in detaliu detaliile medicale si medico-legale in cazul mortii arhitectei ANCA PETRESCU, a dezvaluit ca trupul acesteia era o adevarata “BOMBA BIOLOGICA“.

Citeste si: Moartea Ancai Petrescu, declarata suspecta

Medicul legist sustine ca ANCA PETRESCU a murit in urma unei multiple infectii cu o bacterie luata din spital. Raportul legistului urmeaza sa fie pus pe masa procurorilor, iar concluziile sunt dramatice atat pentru familie, cat si pentru medicii care au avut grija de ea. Procuratura urmeaza sa stabileasca daca dosarul “Anca Petrescu” va ajunge in instanta.

Citeste si: Casa Poporului proiectata de Anca Petrescu, a doua cladire administrativa din lume dupa Pentagon. VIDEO

Potrivit medicului legist, citat de ring.ro, bacteria a aparut in cadrul unei colite pseudomembranoase cu tulburari grave de tranzit, scaune diareice si afectare grava renala, care a necesitat hemofiltrare pentru curatirea sangelui de produse toxice, ANCA PETRESCU decedand in urma unor complicatii multiple pluriorganice si un soc septic cu germeni multirezistenti.

“Da, puteti sa spuneti ca printre numeroasele bacterii care au fost decelate prin culturi si antibiograme in multiple lichide biologice, in cazul regretatei Anca Petrescu, spre sfarsitul lunii septembrie 2013 si in cursul intregii luni octombrie, pana la decesul survenit in data de 30 octombrie 2013, a fost identificata si bacteria clostridium difficile. Bacteria a aparut in cadrul unei colite pseudomembranoase cu tulburari grave de tranzit, scaune diareice si afectare grava renala, care a necesitat hemofiltrare pentru curatirea sangelui de produse toxice. Ramane a se lamuri contributia tuturor factorilor traumatici si infectiosi in tanatogeneza. Este un caz dramatic care a sfarsit prin complicatii multiple pluriorganice si un soc septic cu germeni multirezistenti”, a spus medicul legist.

Legistul spune ca, in acest caz extrem de complex, pentru o clarificare de nivel academic, este foarte importanta expertiza specialistilor din Colegiul Medicilor pe tara, mai ales ca, in cazul Ancai Petrescu au fost implicati medici din doua mari centre spitalicesti din Romania, Timisoara si Bucuresti.

Citeste si: Vezi aici decesele anului 2013

“Adusa la Bucuresti, a facut saraca blocaje renale, blocaje hepatice, a facut septicemie, a fost o nenorocire. Iar eu a trebuit sa dau in raportul meu intregul tablou clinic, pe zile, pana pacienta a murit, pentru a se intelege ce a fost cu aceasta contaminare nenorocita cu atatia germeni urati rau de tot, rezistenti la diverse antibiotice foarte puternice”, spune medicul Gheorghe Alexandrescu.

Dupa cum rezulta din raportul medico-legal, odata adusa de la Timisoara, unde a fost internata dupa accidentul de masina si unde s-a infectat cu germeni de spital, medicii de la Bucuresti, care au consultat-o pe Anca Petrescu, au constat ca, de fapt, germenii cu care era deja infestata in spitalul din Timisoara, nu raspundeau la antibioticile recomandate. Intre timp, medicii bucuresteni au trebuit sa schimbe de mai multe ori formula de tratament cu antibiotice in functie de evolutia galopanta a germenilor. Din pacate, bacteriile au fost mult mai puternice si pana la urma complicatiile generate i-au curmat viata Ancai Petrescu. Lovitura de gratie a dat-o clostridium difficile.

“A intrat intr-un circuit de infectii spitalicesti. Un asemenea caz se transforma intr-o bomba biologica si devine o veriga in lantul infectiilor intraspitalicesti. Problema este ca niciodata nu o sa dispara aceasta infectie pentru ca nu s-a gasit metoda de lupta impotriva ei, iar germenii sunt prea destepti, dar trebuie sa te lupti cu ei si macar sa cauti sa limitezi fenomenul”, a mai spus medicul citat de ring.ro.