SOCANT! ELENA UDREA, AMENINTATA la PUSCARIE: Mi-au spus sa te INTEP! Avocatul va cere PROTECTIE SPECIALA. UPDATE

ELENA UDREA, fostul ministru incarcerat, in prezent, in Penitenciarul Targsor, a fost AMENINTATA cu MOARTEA in timpul sederii sale in ARESTUL PREVENTIV al Politiei Capitalei, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 19.45: ELENA UDREA a fost vizitata, sambata, la Penitenciarul Targsor de avocatul sau, Marius Striblea, care a CONFIRMAT ca fostul ministru a primit o scrisoare prin care era instiintata ca un detinut a fost platit sa o infecteze cu HIV.

Epistola ar fi fost primita la sfarsitul lunii martie, iar ELENA UDREA nu ar fi luat in seama cele scrise.

“A primit o astfel de scrisoare, cred ca la inceputul lunii martie. La acel moment, doamna Udrea nu i-a dat foarte mare importanta. Intr-adevar, acea scrisoare era o poveste, despre o intepatura… Oricarui om caruia i s-ar transmite o astfel de scrisoare i s-ar face o oarecare teama. Intr-un astfel de mediu, siguranta ta nu este 100 % protejata. Un om incarcerat poate sa se teama. Poate semnala acest lucru conducerii penitenciarului si sa atraga atentia celor care o escorteaza”, a spus Striblea.

Avocatul ELENEI UDREA a mai sutinut ca va face o sesizare, dupa ce fostul ministru a fost amenintat cu moartea in Penitenciarului de Femei Targsor.

”Va face cerere catre Administratia Penitenciarelor pentru protectie speciala”, a declarat Marius Striblea.

”Daca n-a fost facuta, o va face luni, dar am impresia ca a fost făcuta”, a fost raspunsul avocatului la intrebarea cand va face fostul ministru sesizarea.

UPDATE 15.26: Conducerea Penitenciarului Targsor a anuntat printr-un comunicat de presa ca va deschide o ancheta. Potrivit sursei citate, ELENA UDREA nu a facut nicio sesizare legata de scrisoarea de amenintare, dar “penitenciarul s-a autosesizat si a demarat o cercetare administrativa care sa investigheze aspectele semnalate”.

“De la momentul incarcerarii si pana in prezent, persoana la care se face referire nu a inaintat nicio sesizare si nu a semnalat angajatilor penitenciarului aspecte privind existenta unei scrisori de amenintare. Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile subordonate au obligatia de a asigura, in conditiile legii, protectia si asistenta detinutilor aflati in orice situatie de vulnerabilitate. Avand in vedere toate acestea, penitenciarul s-a autosesizat si a demarat o cercetare administrativa care sa investigheze aspectele semnalate”, se spune in comunicat.

“Executarea pedepselor privative de libertate se realizeaza in conditii care sa asigure respectarea demnitatii umane, protejarea vietii, integritatii corporale si sanatatii persoanelor custodiate. In situatia in care detinutii considera ca le este pusa in pericol sanatatea, integritatea corporala sau viata pot sesiza de indata, personalul din cadrul unitatii de detentie, judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, organele judiciare competente”, se mai spune in comunicatul transmis de Penitenciarul de Femei Targsor.

UPDATE 12.45:  „Faptul ca este plimbata si oricine se poate apropia de ea, sigur ca suntem ingrijorati atat noi, cat si ea. Am vorbit despre acest lucru ieri cu ea si sigur ca era nelinstita si speriata. Nu a mancat nimic de cand a ajuns la Targsor. Eu sper ca va face o plangere. Eu cred ca orice amenintare de acest gen trebuie luata in serios. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri. Acel detinut am inteles ca il cheama Petre.

In momentul in care te afli intr-un penitenciar, sigur ELENA se considera nevinovata, la fel si noi, vedem un abuz modul in care a fost mutata la Targsor, sigur ca aceste lucruri ne dau de gandit foarte mult”, a declarat RUXANDRA DRAGOMIR intr-o interventie telefonica la B1 TV.

STIRE INITIALA

Conform sursei citate, ELENA UDREA a fost AMENINTATA  in timpul ARESTULUI PREVENTIV. O scrisoare venita pe adresa ei dezvaluie o tentativa asupra integritatii ei fizice.

CITESTE SI: ELENA UDREA, despre MUTAREA LA TARGSOR: Nu mai bine MA BATETI CU PIETRE in piata publica? 

Un puscarias incarcerat in Penitenciarul Colibasi a descris, prin intermediul unei scrisori, cum ar fi trebuit sa decurga atentatul la adresa ei si ce suma a fost pusa la bataie pentru asta. Potrivit detinutului, acesta ar fi trebuit sa o intepe cu un ac infectat cu virusul HIV, iar comanda ar fi primit-o din partea lui SILE CAMATARU, acesta din urma fiind dispus sa plateasca pentru fapta 15.000 de euro.

CITESTE SI:  ELENA UDREA, MUTATA LA PENITENCIARUL TARGSOR

Detinutul, care s-a semnat PETRU, a descris in scrisoare, cu lux de amanunte, cand ar fi trebuit sa se intample fapta si anume, intr-unul dintre momentele in care ELENA UDREA ar fi fost transferata catre sau dinspre ARESTUL PREVENTIV la Instanta Suprema.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul.ro