SOCANT: O batrana a fost gasita MOARTA dupa ce a fost LASATA sa plece din SPITAL

O batrana in varsta de 82 de ani, data disparuta de familie dupa ce, sambata, a fost lasata sa plece in pijamale si papuci din Spitalul “Tractorul” din Brasov, a fost gasita moarta, duminica seara, de politisti, pe un camp din apropiere de Brasov, transmite MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar sef Liviu Naghi, batrana a fost gasita moarta, duminica seara, pe un camp de langa Brasov, iar pe trupul acesteia nu au fost descoperite urme de violenta, cel mai probabil decesul fiind provocat de frig.

Cauza decesului va fi stabilita insa in urma necropsiei.

Femeia in varsta de 82 de ani, Ioana Caloian, a fost transferata, sambata dimineata, cu ambulanta de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov la Spitalul “Tractorul”, unde batrana a refuzat internarea, parasind de bunavoie unitatea medicala, fara a mai reveni.

CITESTE SI: VASILICA DEDIU, STUDENTA LA MEDICINA A CAREI BOALA NU A PUTUT FI DIAGNOSTIFICATA DE MEDICI, A MURIT LA UN SPITAL DIN BUCURESTI

O nepoata a batranei, Crina Coliban, a postat un anunt pe Facebook in care solicita sprijinul oamenilor si arata ca bunica sa a plecat din spital “insotita de o infirmiera care s-a oferit sa o duca la un taxi“.

Bunica mea a disparut astazi (sambata – n.r.), la ora 07.00. Adusa cu ambulanta de la Spitalul Judetean la Spitalul «Tractorul», medicul de garda a intrebat-o cum se simte, bunica a spus ca vrea acasa si medicul i-a semnat externarea (!!) Bunica a plecat insotita de o infirmiera care s-a oferit sa o duca la un taxi (!) din spital, in tricou, pantaloni de pijama si papuci de casa. Taximetristul nu a luat-o. A fost vazuta infasurata cu o paturica alba in dreptul patiseriei de langa Piata Tractorul. Spunea ca vrea acasa «la Braila» si nu cunoaste adresa din Brasov. Va rog…orice detaliu e de ajutor“, scria femeia.

Crina Coliban a declarat ca bunica sa s-a simtit foarte rau sambata, suferind un edem pulmonar cu stop cardiorespirator, si a solicitat interventia unei ambulante.

A fost resuscitata cardiac timp de 40 de minute, apoi a fost dusa la Spitalul Judetean. De acolo, ieri dimineata, la ora 07.00, medicii au decis sa o trimita la Spitalul «Tractorul» pe motiv ca nu mai era de competenta lor, pentru investigatii la Sectia de Urologie. Ne-am dus cu ea si acolo ni s-a spus ca trebuie sa-i aducem niste haine de acasa. Mama mea s-a dus acasa sa ia haine… a lipsit 20 de minute, iar cand s-a intors gardianul i-a spus ca bunica a plecat cu un taxi, in pijamale si papuci de casa“, spunea femeia.

CITESTE SI: CRIMA PASIONALA LA IASI. SUSPECTUL IN CAZUL UCIDERII UNEI ADOLESCENTE IN PACUL COPOU SI-A RECUNOSCUT VINA 

Ea preciza ca gardianul de la spital i-a povestit ca bunica sa a fost lasata de medicii de pe ambulanta pe un scaun, pe coridor, cu fisa medicala in mana.

A venit apoi medicul Grigore, o femeie, si a intrebat-o «Cum te simti, mamaie?». Bunica a spus: «Bine si vreau sa plec acasa, la Braila». Doctorita Grigore i-a spus apoi «Mie daca-mi semnati fisa asta, puteti sa plecati». Si ea a semnat“, mai spunea nepoata femeii disparute.

Ea afirma ca gardianul i-a povestit ca batrana i-a cerut 100 de lei ca sa plece acasa, la Braila, si ca o infirmiera care isi incheiase ziua de lucru a condus-o pana la un taxi, desi batrana era imbracata in pijamale.

Cand s-a urcat in taxi, batrana a spus ca vrea sa mearga la Braila, iar taximetristul a refuzat cursa. 

A urcat intr-un alt taxi si a spus din nou ca vrea sa ajunga la gara ca sa mearga la Braila. A coborat undeva din taxi si nu mai stim nimic de ea“, mai spunea nepoata.

La randul sau, directorul medical al Spitalului “Tractorul” din Brasov, Daniela Neculoiu, declara ca a fost deschisa o ancheta interna in acest caz.

Medicul preciza ca batrana era constienta si orientata tempo-spatial, iar legal, in momentul in care a semnat ca nu doreste internarea, nu poate fi oprita sa plece din spital, insa “omeneste” ar fi trebuit oprita pana la sosirea apartinatorilor.

Dupa ce a fost adusa la noi de la Spitalul Judetean, a fost preluata de medicul de garda care i-a propus internarea. Ea a refuzat si a spus ca vrea sa plece acasa. Medicul a incercat sa o convinga aproape o ora sa nu plece, dar ea a sustinut ca vrea acasa. A semnat pe proprie raspundere ca refuza internarea si a fost ajutata sa gaseasca un taxi. Daca semneaza, tu nu-l mai poti opri pe pacient sa plece, legal. Dar, omeneste, medicul de garda ar fi trebuit sa faca tot posibilul sa o opreasca pana la sosirea apartinatorilor“, spunea Neculoiu.

Intrebata de ce a fost lasata sa plece in pijamale si papuci de casa, tinand cont ca afara era frig, Neculoiu a spus ca “asa a venit de acasa” si ca nu avea alte haine la garderoba.