SOCANT O fetita din a MURIT dupa ce a CAZUT dintr-o CARUTA si a fost TARATA un kilometru in judetul Vaslui

 O fetita de doi ani din judetul Vaslui a murit, miercuri dupa-amiaza, dupa ce a cazut din caruta in care se afla impreuna cu un var de-al sau, in varsta de 14 ani, si a fost tarata peste un kilometru, baiatul fiind, de asemenea, ranit, informeaza Mediafax. 

Potrivit primelor cercetari ale politistilor vasluieni, fetita se afla, impreuna cu un var de-al sau, intr-o caruta a familiei pe un drum satesc din localitatea Rediu Galian, iar la un moment dat, din cauza unui sant, cei doi copii s-au dezechilibrat si au cazut.

Haina cu care era imbracata fetita a ramas agatata de partea din fata a carutei, iar copila a fost tarata pe jos peste un kilometru.

Baiatul, care a suferit escoriatii la un picior, a strigat dupa ajutor, iar mai multi localnici au intervenit pentru a opri caruta.

Calul a fost oprit cu greutate de catre localnici, iar fetita a fost urcata apoi intr-o masina si dusa la un centru medical de permanenta din satul invecinat. intre timp, s-a solicitat si interventia unei ambulantei, in zona fiind trimis un echipaj de terapie intensiva mobila, precum si un elicopter SMURD.

”Din pacate, fetita nu a mai putut fi salvata, in pofida manevrelor de resuscitare facute de catre echipajul medical al ambulantei. in acest caz, politistii de la Biroul Politiei Rutiere Vaslui desfasoara cercetari pentru ucidere din culpa”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

In urma anchetei preliminare, politistii au constatat ca fetita de doi ani fusese lasata nesupravegheata de catre mama sa.

Sursa foto www.evz.ro