SOCANT: O tanara a carei familie a REFUZAT transfuzia de sange din MOTIVE RELIGIOASE a MURIT la Suceava

O tanara in varsta de 19 ani dintr-o comuna din Suceava care a suferit un accident feroviar pe 5 noiembrie a murit la Spitalul Judetean din cauza ca familia ei s-a opus transfuziei de sange din motive religioase.

Accidentul feroviar s-a produs pentru ca masina in care se afla tanara a ramas blocata pe calea ferata si a fost lovita de o locomotiva.

In urma impactului, tanara a fost grav ranita, suferind un traumatism cranio-cerebral, cu edem, fracturi costale care au afectat plamanul stang, dar si fracturi de femur la ambele picioare.

Pacienta a fost indusa in coma si ar fi urmat sa fie supusa unei interventii chirurgicale, dar aceasta nu a mai avut loc pentru ca familia tinerei, din cultul Martorii lui Iehova, nu a fost de acord cu transfuzia de sange necesara in acest caz, noteaza Mediafax.

Surse din conducerea Spitalului Judetean Suceava au declarat ca familia nu se opunea interventiei chirurgicale, ci doar transfuziei de sange, iar pentru ca invoca dreptul la autodeterminare religioasa medicii suceveni au cautat solutii, inclusiv juridice, pentru a putea face operatia.

 In acest caz, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu pentru a face o ancheta urgenta, prin Biroul Teritorial Suceava, la Spitalul Judetean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Sursa foto: digi24