SOCANT! Preotii ASCUND asta: De unde provin pomelnicul si coliva

De-a lungul istoriei s-au afirmat numeroase miscari religioase care propuneau viziuni spectaculoase asupra unor elemente  banale. Cine ar fi zis ca au existat secte care respingeau tot ce tine de material, inclusiv obiecte de cult si ofrande aduse lui Dumnezeu? Site-ul bzi.ro prezinta doua credinte care s-au imprastiat in Europa acum sute de ani. Ele au fost considerate eretice de catre Biserica din cauza practicilor extremiste.

Acum cateva sute de ani (mai exact in secolul X d. Hr), pe teritoriul Bulgariei de astazi a luat fiinta o secta relativ obscura numita Bogomilism. Creatorul ei, un preot pe nume Bogomil, a propovaduit urmatoarele: Dumnezeu avusese de fapt doi fii, Satanel si Mihail. Fiul mai mare, Satanel, s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si a venit pe Pamant, unde a creat corpul uman si tot ce e material. Mihail, care ulterior a fost asociat cu Iisus, a creat sufletul.

Citeste si: TRIUNGHIUL MORTII DIN MAREA NEAGRA

Bogomilii traiau in saracie si criticau dur obiectele scumpe expuse in biserici. Mai mult, din acest motiv incercau sa le evite, astfel incat se rugau in general acasa. Respingeau sexul, vinul si carnea (creatii ale lui Satanael) , precum si botezul, euharistia, preotia si orice obiect de cult, inclusiv crucile. Secta s-a bucurat de un succes enorm pana in secolul al XV-lea, cand a inceput sa se stinga.

Citeste si: NASA a facut un anunt socant, guvernele lumii trebuie sa se pregateasca

Mai extremista era o secta numita Catharism. Ei impartaseau ideea de baza a lui Bogomil, insa respingeau absolut orice creatie materiala, crezand ca e lucrarea lui Lucifer – chiar si propriile corpuri! Pentru ei, totul era contaminat de pacat. Le era interzis pana sa si atinga un membru de sex opus.

Citeste si: Divort in SHOWBIZ! O celebra CANTAREATA din Romania practica SEXUL in GRUP alaturi de sot