SOCANT. Un FOTOMODEL superb s-a spanzurat in propria casa, dintr-un motiv ALARMANT

Un model a fost gasit spanzurat dupa ce s-a temut ca o sa fie fortata intr-o casatorie aranjata de parintii sai musulmani. Ea a incercat sa-i opreasca printr-un ordin judecatoresc.

Nadia Menaz, 24 de ani, a fost gasita moarta in casa ei din Oldham, Greater Manchester, in luna mai a acestui an, cinci luni dupa ce a cerut un ordin judecatoresc pentru a-si opri familia din a o forta sa se marite, potrivit site-ului dailymail.co.uk.

In audiere s-a spus ca Nadia avea o relatie “foarte tensionata” cu parintii ei. Ea a suferit, de asemenea, de depresie si automutilare.

Menaz, un fost cadet al armatei care a vrut sa se alature politiei, a inceput modeling-ul dupa ce a plecat de acasa, la 16 ani, si l-a cunoscut  pe domnul Rasool, 25 de ani, in anul 2010.

Ei au inceput sa se intalneasca, tinandu-si relatia secreta fata de parintii ei pana in aprilie 2011, cand s-au casatorit in cadrul unei ceremonii de rit islamic.

Casatoria nu a fost niciodata confirmata formal, conform legilor, dar cuplul a avut o fetita nascuta in Martie 2012.

Anul trecut, in Decembrie, Doamna Menaz a scos un ordin de protectie fata de casatoria fortata de la Curtea Familiei din Manchester impotriva tatalui ei Sabir Hussain, 60, mama ei Ruksana Kousar, 55 si a 3 dintre cei 8 frati ai ei.

Conform instructunilor guvernului, legislatia protejeaza femeile in cazul in care sunt amenintate cu o casatorie fortata sau se afla intr-una.

In timpul anchetei, Domnul Hussain si Domnul Kousar au negat acuzatia conform careia au incercat sa o convinga pe Doamna Menza intr-o casatorie fortata si initial au afirmat ca nu stiau de emiterea ordinului de protectie impotriva casatoriei fortate.

Cu toate acestea, cand au fost intrebati de anchetatori, acestia au recunoscut ca stiau de aceasta lege, afirmand insa ca fata lor a fost omorata de un “tert”.

Legistul Simon Nelson a spus ca Hussain, tatal Nadiei, a spus clar intr-o declaratie pe care a dat-o politiei ca avea probleme sa accepte relatia fiicei sale cu Rasool.

Hussain a mai declarat ca de cand fiica lui a murit, a primit mesaje de pe numarul ei de telefon care spuneau “Nadia a murit, dar acum este randul tau. Tu urmezi”.

Pe 1 mai, in ziua cand a murit, Nadia a avut o cearta cu Rasool.

Investigatia politiei a exclus o posibila crima si o examinare post mortem a confirmat ca moartea a survenit prin spanzurare.

Sursa: evz