LIVIU DRAGNEA, ales PRESEDINTE PSD de catre 81,23% dintre membrii partidului. UPDATE

Social-democratii isi aleg duminica presedintele, iar singurul candidat la aceasta functie fiind actualul presedinte interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA.

UPDATE 17.40  Presedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, deputatul FLORIN IORDANCHE, a anuntat ca pana la ora 16.00 s-au prezentat la urne pentru a-si exprima votul 64,85% dintre membrii partidului, adica 348.620 de social-democrati.

Potrivit acestuia, o prezenta de peste 80% a fost înregistrata în judetele Olt, Dolj, Maramures si Neamt, iar cea mai slaba prezenta la vot a fost înregistrata în judetul Cluj — 21%.

“Prezenta totala în Bucuresti este de 51% si 58%, adica 23.200 de membri, cea ma slaba prezenta este în Sectorul 4 iar cea mai mare prezenta este în Sectorul 1”, a mentionat Iordache.

Rezultatele finale în ce priveste prezenta la urne urmeaza sa fie comunicate la ora 20.00.

UPDATE 13:33: Deputatul Florin Iordache, presedintele comisiei electorale din PSD a anuntat ca prezenta inregistrata pana la ora 12 a fost de 36% la nivelul intregii tari. Cele mai ridicate procente s-au inregistrat in judetele Neamt, Olt, Dolj si Braila, iar cele mai slabe in Covasna si in sectoarele 5 si 4.

In judetul Neamt prezenta a fost de 51%, mai exact din 23.000 de membri PSD, au votat 12.100, iar in cele doua sectoare mentionate prezenta a fost de doar 18%.

“Nu au fost semnalate incidente”, a declarat Florin Iordache, explicand ca era de asteptat o prezenta mai mare, dar conditiile meteo au fost nefavorabile.

De asemenea, acesta a spus ca sunt localitati in care “s-a finalizat deja operatiunea de votare”.

In judetul Teleorman s-au prezentat la urne pana la ora 12.00 6.351 de membri PSD, adica in jur de 51 %, a precizat deputatul. De asemenea, la sectia deschisa in Republica Moldova din 420 de membri PSD s-au prezentat la vot 125.

In sectia speciala deschisa in sediul central al PSD au votat 35 de membri, a mai anuntat Florin Iordache.

A fost folosita urna mobila, acolo unde conditiile meteo au impus si au fost persoane cu probleme medicale, a mai precizat deputatul, intrebat de jurnalisti.

In judetul Gorj, unde este deputat premierul Victor Ponta, prezenta a fost de circa 46%.

Stire initiala

Pentru prima data presedintele PSD nu este votat in cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid sa-si aleaga liderul.

Astfel, au fost amplasate urne de vot in toata tara, iar pentru a-si spune opinia cu privire la viitorul presedinte sunt asteptati in jur de 531.000 de membri de partid. DRAGNEA a precizat vineri ca acestia pot vota indiferent daca si-au platit cotizatia la partid sau nu.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA (PSD): ALEGERILE DE DUMINICA REPREZINTA UN EXERCITIU DE DEMOCRATIE PARTICIPATIVA

Urnele vor fi deschise duminica intre orele 8,00 si 20,00, dupa care rezultatele votului vor fi centralizate la Bucuresti.

Intrebat daca presedintii de organizatii au voie sa amenajeze sectii de votare la ei acasa, DRAGNEA a spus ca au voie sa organizeze “in orice spatiu unde pot avea acces cu documente legale si unde se pot asigura conditii civilizate pentru organizarea alegerilor”, dar este interzisa organizarea de sectii de vot in restaurante, spatii comerciale si scoli.

CITESTE SI: ALEGERILE din PSD caracterizate dur de PNL: “O maimutareala bolsevica”

LIVIU DRAGNEA a ramas singurul candidat la sefia PSD dupa ce alti doi pretendenti, Serban Nicole si Daniel Savu, au fost descalificati pentru ca nu indeplineau o conditie introdusa recent in regulament si anume sa aiba sustinerea organizatiei din care fac parte si a inca patru filiale din tara.

Rezultatele alegerilor de duminica vor fi validate luni de Comitetul Executiv National, iar pe 18 octombrie, in cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi alesi si ceilalti membri ai conducerii, presedinte executiv, vicepresedintii, secretarul general.

Sursa foto: gandul