Social democratul EUGEN BEJINARIU scapat de colegii deputati de URMARIREA PENALA

Deputatul PSD Eugen Bejinariu a fost salvat marti de majoritatea colegilor deputati, care au respins solicitarea DNA din noiembrie anul trecut de incuviintare a urmaririi penale, cu 183 voturi “pentru” si 88 “impotriva”, informeaza corespondentul Hotnews.ro la Parlament.

Eugen Bejinariu a tinut un discurs in plenul Camerei Deputatilor, afirmand in fata colegilor ca acuzatiile de abuz in serviciu “sunt complet nefondate” si ca in dosarul sau nu exista “vreun indiciu” ca ar fi savarsit ceva ilegal. De partea cealalta, reprezentantii PNL si USR au luat cuvantul pentru a afirma ca parlamentul nu este instanta de judecata si ca justitia trebuie lasata sa se pronunte.

Comisia juridica a dat un raport de respingere pe aceasta solicitare, deputatul PSD Eugen Nicolicea sustinand ca infractiunea pentru care era acuzat Bejinariu nu era in vigoare la momentul la care s-a comis fapta.  Plenul Camerei Deputatilor in care urma sa fie votata cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu a fost suspendat, pe 5 decembrie 2016, din lipsa de cvorum, dupa ce cu o saptamana inainte sedinta nu s-a putut desfasura tot din lipsa de cvorum.

La alegerile din 11 decembrie, Eugen Bejinariu a fost ales deputat din partea PSD pentru un nou mandat. Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut pe 21 noiembrie 2016 sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003 – 2004, in legatura cu savarsirea, pe vremea in care a detinut functia ministeriala, a infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata, in dosarul ‘Microsoft 2’. 
 

Procurorii sustin ca Bejinariu, cu incalcarea dispozitiilor privind achizitiile publice, a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr.1473/11.12.2003 si nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a fi favorizata prin evitarea organizarii unei licitatii publice. 

Sursa foto: jurnalul