SOCIALXCHANGE ajuta o mama care isi creste singura cei patru copii

Prin intermediul SOCIALXCHANGE, in urma unei donatii generoase, o mama din SECTORUL 6 care isi creste singura cei patru copii a primit lapte praf, servetele umede si sampon pentru cel mai mic membru al familiei, in varsta de noua luni, dar si alimente sau alte produse de care are nevoie.

Totul a fost posibil datorita unei doamne cu spirit civic, care si-a directionat punctele acumulate la magazinul SOCIALXCHANGE acestui caz social aflat in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6.

In urma cu o saptamana, doamna ne-a anuntat ca doreste sa doneze o multime de obiecte de care nu mai are nevoie in apartament. Patru barbati – beneficiari ai proiectului SOCIALXCHANGE, au ajutat la transport si au demontat mobila, acumuland astfel puncte pe care le-au folosit pentru a achizitiona alimente din cadrul magazinului.

Printre lucrurile aduse la magazinul SOCIALXCHANGE se numara: un set de mobila de dormitor (pat, dulap, comoda), o biblioteca, doua masute de sufragerie, o masa extensibila, 3 televizoare, 2 casetofoane, 1 DVD player, CD-uri cu filme si muzica, casete cu muzica, aproximativ 200 de volume – titluri din literatura romaneasca si straina, diverse obiecte de bucatarie: seturi de farfurii, set pahare, alte vase de gatit, lenjerie de pat si prosoape, haine de dama si multe altele.

Numeroasele produse donate au fost valorificate inca din prima zi, iar in schimbul lor, magazinul SOCIALXCHANGE a primit produse alimentare in valoare de 380 de lei. Astfel, patru copii aflati in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6 beneficiaza in urma acestui gest de diferite produse de stricta necesitate.

„Acest exemplul poate fi urmat de oricine doreste sa dea o mana de ajutor pentru semenii nostri care traverseaza o perioada dificila, din punct de vedere financiar. Beneficiarii nostri vor sa-si imbunatateasca viata pe cont propriu, iar in urma muncii prestate, pleaca spre casa cu alimente sau alte produse de care au nevoie in momentul respectiv”, a declarat RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6.

Peste 100 de persoane au ales sa munceasca in schimbul ajutorului primit, oferind familiilor lor siguranta zilei de maine. Magazinul SOCIALXCHANGE se afla in Calea Crangasi, nr. 3 si este un proiect unic al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector (DGASPC) 6, care promoveaza un concept de intrajutorare, promovandu-se responsabilizarea sociala atit a donatorilor, cat si a beneficiarilor.

Magazinul SOCIALXCHANGE primeste donatii de la persoane fizice sau juridice interesate si le redistribuie celor care au nevoie de ele. Principiul este simplu, exista oameni care vor si pot dona diferite produse (obiecte,  alimente, etc) si exista oameni care nu-si permit sa achizitioneze bunuri de care au nevoie, dar vor sa munceasca pentru ele.

Atat donatia, cat si munca se transforma in puncte (nu bani), iar cei care acumuleaza puncte au acces la produsele existente in incinta magazinului SOCIALXCHANGE sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6  (salinoterapie, animatie, cursuri de sah pentru copii, informatica, dansuri etc).

Sursa foto: primarie6