SOCIALXCHANGE, primul MAGAZIN SOCIAL din Sectorul 6

SOCIALXCHANGE, primul MAGAZIN SOCIAL din Sectorul 6, a fost inaugurat joi in cartierul Crangasi de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Gandit ca un intermediar intre cei care doresc sa faca acte caritabile si cei care au nevoie de astfel de gesturi, magazinul simplifica procedura de donatie a unor bunuri, dar si conditioneaza accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activitati de munca in folosul comunitatii.

Noul proiect al DGASPC Sector 6 a aparut ca urmare a nevoii de a stimula atat actele de caritate si sentimentul de responsabilitate in randul asistatilor social, dar si din dorinta promovarii unor principii, precum respectul fata de donator, protejarea demnitatii beneficiarului si echitatea sociala, potrivit reprezentantilor institutiei.

Ca element novator, magazinul ofera donatorilor un pachet de servicii de abilitare si agrement precum salinoterapie, cursuri de limbi straine, parenting, activitati sportive si divertisment. La fel de inovator este si sistemul de puncte pe baza caruia functioneaza acest concept, care exclude aportul banilor din intregul proces, accentuand si mai mult ideea de sistem caritabil, non-profit, cu destinatie specific sociala.

Citeste si: CURSURI DE VOLUNTARIAT in DOMENIUL SOCIAL, in Sectorul 6

In cadrul magazinului sunt acceptate ca donatii alimente neperisabile, cu termene de valabilitate care sa permita depozitarea lor pe o perioada rezonabila, precum si produse de igiena, imbracaminte, jucarii, articole pentru copii, rechizite, carti, articole sportive etc.

Beneficiari ai produselor donate sunt persoane asistate social de pe raza Sectorului 6, care au acces la serviciile magazinului  pina la depasirea situatiei de criza si gasirea unui loc de munca stabil, in economia reala. Sunt acceptate numai persoane adulte, apte de munca, sau tineri care indeplinesc conditiile legale pentru a munci.

Citeste si: Aproximativ 250 de COPII INSTITUTIONALIZATI din Sectorul 6 si-au gasit un CAMIN STABIL in ultimii ani

“Este un proiect minunat, menit sa ajute oamenii care pot trece in mod pasager printr-o situatie grea din punct de vedere financiar. Vin aici si in schimbul muncii mele, plec acasa la copii cu desaga plina in primul rand de alimente si de produse de curatenie, dar pot sa beneficiez si de rechizite sau jucarii, pentru ca zambetul copiilor mei este foarte important. Cei care s-au gandit la acest concept si-au dat seama ca sunt oameni care au demnitate si care vor sa munceasca, nu sa primeasca de pomana, plus ca nevoile fiecaruia sunt diferite de la caz la caz si daca azi am nevoie de detergent pentru rufe, maine as vrea sa iau o carte de povesti sau produse alimentare. Aici se poate!”, a declarat doamna Laura, o tanara mamica, beneficiara a serviciilor oferite prin intermediul SocialXchange.

Magazinul SocialXchange este situat pe Calea Crangasi nr. 3, intr-o locatie cu spatiu generos de depozitare, usor accesibila pentru cetateni, intr-o zona linistita, in apropierea unui parc.

Sub deviza ”Indrazneste! Pas cu Pas facem Diferenta!”, magazinul ii asteapta pe toti bucurestenii sa doneze si sa contribuie la succesul acestui proiect.

Sursa foto: facebook.com