SOCIALXCHANGE, proiectul initiat de primarul RARES MANESCU a fost premiat in cadrul competitiei ”Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Buna”

Proiectul SOCIALXCHANGE a a primit certificatul de ”Bune Practici” in cadrul competitiei Institutului European al Administratiei Publice (EIPA) ”Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Buna” (”The Public Sector as Partner for a Better Society”) ce are loc in OLANDA, la Maastricht.

Proiectul SOCIALXCHANGE a fost nominalizat printre cele 64 de proiecte, ca model de buna practica la nivel european, dintre 266 de aplicatii eligibile inscrise in competitia Premiilor Sectorului Public. SOCIALXCHANGE este singurul proiect din Romania prezent in aceasta competitie.

CITESTE SI: SOCIALXCHANGE, PROIECTUL INITIAT DE PRIMARUL RARES MANESCU, VA FI PREMIAT IN OLANDA

„Suntem onorati ca acest proiect implementat de DGASPC Sector 6 este din nou recunoscut la nivel international, dupa premiul pe care l-am obtinut luna trecuta la Luxembourg. Principiul solidaritatii in comunitate, care este temelia magazinului SOCIALXCHANGE, face parte din valorile europene. Modul in care locuitorii SECTORULUI 6 au primit aceasta initiativa inovatoare a fost unul pozitiv, ceea ce nu poate decat sa ne bucure si sa confirme ca astfel vom reusi sa consolidam relatia comunitate – autoritate publica locala”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Magazinul SOCIALXCHANGE este un intermediar intre cei care doresc sa faca acte caritabile si cei care au nevoie de astfel de gesturi, simplificand procedura de donatie a unor bunuri, dar si conditioneaza accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse prin efectuarea unor activitati de munca in folosul comunitatii. Proiectul a aparut ca urmare a  nevoii de a incuraja atat actele de caritate, cat si sentimentul de responsabilitate in randul asistatilor social, dar si din dorinta promovarii unor principii, precum respectul fata de donator, protejarea demnitatii beneficiarului si echitatea sociala.

Ca noutate, magazinul SOCIALXCHANGE ofera donatorilor un pachet de servicii de abilitare si agrement precum salinoterapie, cursuri de limbi straine, parenting, activitati sportive si divertisment. Inovator este si sistemul de puncte pe baza caruia functioneaza acest concept, care exclude aportul banilor din intregul proces, accentuand si mai mult ideea de sistem caritabil, non-profit, cu destinatie specific sociala.

In cadrul magazinului sunt acceptate ca donatii alimente neperisabile, cu termene de valabilitate care sa permita depozitarea lor pe o perioada rezonabila, precum si produse de igiena, imbracaminte, jucarii, articole pentru copii, rechizite, carti, articole sportive etc. Beneficiari ai produselor donate sunt persoane asistate social de pe raza SECTORULUI 6, care au acces la serviciile magazinului pina la depasirea situatiei de criza si gasirea unui loc de munca stabil, in economia reala. Sunt acceptate numai persoane adulte, apte de munca, sau tineri care indeplinesc conditiile legale pentru a munci.

De la inaugurare, proiectul SOCIALXCHANGE a obtinut premii, distinctii si recunoastere de buna practica pentru noutatea pe care o aduce si utilitatea sistemului propus, astfel:

in luna octombrie a primit recunoasterea internationala in cadrul Conferintei Europene a Calitatii ”Intarirea capacitatii administratiei publice in prezent si provocarile viitoare. Administratia publica – parte a unei solutii“, care a avut loc la Luxembourg,

tot in luna octombrie, proiectul SOCIALXCHANGE a primit „Premiul de excelenta pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale” in cadrul celei de-a XI-a editii a Galei Premiilor de Excelenta Administratie.ro.

In data de 19 noiembrie, in cadrul conferintei internationale „Inovatie si calitate in sectorul public”, organizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6 a fost nominalizata pentru premierea a doua proiecte inscrise in competitie, dupa cum urmeaza:

in cadrul pilonului I – Cooperare internationala pentru modernizarea serviciilor publice, a fost nominalizat pentru premiere proiectul Complex de Servicii de Recuperare si

in cadrul pilonului III – Metode si practici de stimulare a participarii cetatenilor la viata publica, a fost nominalizat proiectul Magazinul SOCIALXCHANGE.

Sursa foto: primarie6