SOCIALXCHANGE, proiectul initiat de primarul RARES MANESCU, va fi premiat in OLANDA

Proiectul SOCIALXCHANGE a fost selectat ca model de buna practica la nivel european in cadrul competitiei Institutului European al Administratiei Publice (EIPA) ”Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Buna” (”The Public Sector as Partner for a Better Society”).

Proiectul SOCIALXCHANGE a fost nominalizat printre cele 64 de proiecte care vor  primi certificatul de “Bune Practici”dintre cele 266 de aplicatii eligibile inscrise in competitia Premiilor Sectorului Public. Certificatele vor fi inmanate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in zilele de  17-18 Noiembrie 2015 in Maastricht, OLANDA.

CITESTE SI: SOCIALXCHANGE, PROIECTUL INITIAT DE PRIMARUL RARES MANESCU, PRINDE VIATA DE HALLOWEEN

Prima editie a Premiilor Sectorului Public a avut loc in data de 14 martie 2007 la Berlin si a fost organizata de Fundatia Bertelsmann impreuna cu Grupul European al Administratiei Publice (EGPA) si Universitatea de Stiinte Administrative din Speyer (in parteneriat cu Germania, Austria si Elvetia). Obiectivul acestei initiative a fost motivarea agentiilor administrative din Europa de a invata din cele mai bune practici ale altora si de a moderniza fundamental metodele si structurile lor.

Conceptul magazinului SOCIALXCHANGE presupune stimularea donatiilor venite din partea cetatenilor sau a firmelor si directionarea acestora catre persoanele defavorizate, in schimbul prestarii unor activitati in folosul comunitatii SECTORULUI 6. Ca modalitate de promovare a responsabilitatii si  spiritului comunitar, proiectul ii rasplateste pe donatori  cu un pachet de servicii atractive. Grija fata de mediul inconjurator, rezultata din realocarea judicioasa a resurselor, constituie inca un punct forte al programului. Sistemul de puncte pe baza caruia functioneaza acest concept exclude aportul banilor din intregul proces de evaluare a produselor, serviciilor si activitatilor prestate ceea ce face din acest concept unul eficient si inedit, a explicat primarul RARES MANESCU.

„Prin proiectul SOCIALXCHANGE, ne dorim sa  producem o schimbare majora in perceptia asupra administratiei publice. Prin incurajarea cetatenilor sa preia initiativa asupra vietii lor, mobilizandu-se totodata sa-si rezolve dificultatile financiare cu care se confrunta la un moment dat, prin decizii pozitive si sprijin institutional, vom reusi sa consolidam legatura dintre administratia publica locala si comunitate. Astfel, cetatenii vor putea beneficia de un trai mai bun”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU. 

In luna octombrie, SOCIALXCHANGE a primit recunoasterea internationala in cadrul Conferintei Europene a Calitatii ”Intarirea capacitatii administratiei publice in prezent si provocarile viitoare. Administratia publica – parte a unei solutii“, care a avut loc sub egida Presedintiei luxemburgheze a Uniunii Europene, prin Ministerul Functiei Publice si Reformei Administrative, Reteaua Europeana a Administratiei Publice (EUPAN) si Institutul European de Administratie Publica (EIPA).

CITESTE SI: SOCIALXCHANGE, PROIECTUL INITIAT DE RARES MANESCU, PREMIAT IN CADRUL GALEI PREMIILOR DE EXCELENTA ADMINISTRATIE 2015

Tot in luna octombrie, proiectul  SOCIALXCHANGE a primit „Premiul de excelenta pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale” in cadrul celei de-a XI-a editii a Galei Premiilor de Excelenta Administratie.ro, cel mai important eveniment al anului din administratia publica.

De asemenea, Agentia Nationala a Functionarilor Publici in cadrul conferintei internationale „Inovatie si calitate in sectorul public”, a nominalizat magazinul SOCIALXCHANGE ca model de buna practica la categoria ”Metode si practici de stimulare a participarii cetatenilor la viata publica”. Conferinta, care se afla la cea de-a VIII-a editie, va avea loc in data de 19 noiembrie si evidentiaza modele de succes implementate la nivelul institutiilor/autoritatilor publice din tara.

Sursa foto: primarie6