SOCIALXCHANGE, proiectul initiat de RARES MANESCU, uneste comunitatea locala prin spiritul de intrajutorare

Asa cum ii sugereaza numele, magazinul SOCIALXCHANGE din SECTORUL 6 promoveaza schimbul intercomunitar de produse si servicii in beneficiul categoriilor sociale defavorizate si al stimularii coeziunii sociale.

Un pachet atractiv de servicii pus la dispozitia celor care doneaza produse de stricta necesitate pentru persoanele si familiile nevoiase consta in proceduri si sedinte de recuperare medicala precum masaj, kinetoterapie, hidrokinetoterapie si salinoterapie.

„Sistemul de functionare a Magazinului SOCIALXCHANGE le ofera donatorilor un numar de puncte, corelat cu valoarea produselor donate, ce pot fi folosite ulterior la accesarea serviciilor de relaxare si recuperare medicala”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Proiectul SOCIALXCHANGE nu a trecut neobservat de institutiile europene interesate de imbunatatirea serviciilorsectorului public. Atat sistemul de punctaj, cat si modalitatea de a stimula responsabilitatea sociala si realocarea resurselor comunitare au fost rasplatite cu  certificatul de “Bune Practici” in cadrul competitiei Premiilor Sectorului Public,  desfasurata in perioada  17-18 Noiembrie 2015 in Maastricht, Olanda. Acelasi proiect a obtinut medalia de buna practica pe pilonul ”Responsabilitatea societala” in cadrul celei de-a VIII-a editii a Conferintei Europene a Calitatii, organizata in luna octombrie a anului trecut sub egida Presedentiei luxemburgheze a Uniunii Europene.

Cu finantare de la bugetul local al SECTORULUI 6, aceleasi servicii se afla la dispozitia persoanelor defavorizate din comunitate, pentru care sanatatea este un bun cu atat mai pretios. Dotata cu aparatura moderna si personal calificat, componenta de recuperare socio-medicala (str. Floare Rosie nr.7A) a ingrijit pe parcursul anului 2015 un numar de 1.131 beneficiari cu venituri modeste, in cea mai mare parte batrani sau persoane cu handicap.

Prin intermediul procedurilor medicale oferite si cu aportul unor medici specializati, componenta de recuparare trateaza afectiuni ale sistemului osos, muscular sau circulator, a caror incidenta a crescut in ultimii ani din cauza imbatranirii populatiei si a ritmului de viata alert. Alte 95 de persoane cu probleme respiratorii au beneficiat anul trecut de ozonul si atmosfera relaxanta ale salii de salinoterapie ce functioneaza in incinta complexului din str. Floare Rosie.

Sursa foto: primarie6