Soferi, mare atentie! Indicatoare rutiere noi in Capitala

In anumite zone ale Capitalei au fost amplasate indicatoare rutiere care semnalizeaza inelul principal si inelul median de circulatie din Capitala. Potrivit reprezentantilor Administratiei Strazilor Bucuresti (ASB), aceste semne rutiere au caracter informativ pentru soferi. Totusi, cele două inele de circulatie nu sunt nici pe departe finalizate.

Semnele de circulatie au fost amplasate pe Soseaua Mihai Bravu, dupa cum arata fotografiile surprinse de utilizatorii skyscrapercity, dar si pe Splaiul Independentei, potrivit reprezentantilor ASB.

”Indicatorul rutier reprezentand Inelul Principal de Circulatie este un indicator de informare care ii avertizeaza pe soferi ca au patruns intr-o zona principala de circulatie. Acesta este un indicator de informare care nu impune restrictii de viteza sau de alt gen. Asemenea semne de circulatie au fost amplasate si pe Splaiul Independentei, care intersecteaza doua semne, Inelul Principal si Inelul Median. Inelul Principal cuprinde Calea Vacaresti, Sos. Mihai Bravu, Bd. Iancu de Hunedoara si Pasajul Basarab. In schimb, Inelul Median se refera la arterele Turnu Magurele, strada Luica”, a declarat, pentru B365.ro, Carmen Dinca, purtatorul de cuvant al Administratiei Strazilor Bucuresti. 

Inelul principal de circulatie se desfasoara pe Bd. Iancu de Hunedoara, Sos. Stefan cel Mare, Sos. Mihai Bravu, Prelungire Sos. Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, str. Nitu Vasile, Str. Izvorul Rece, Drumul Gazarului, str. Grigore Voda, strapungere peste Soseaua Giurgiului pana la intersectia cu prelungirea str. Progresului, Str. Progresului, Bd. Geniului, Sos. Grozavesti, Pasajul Basarab, Sos. Nicolae Titulescu pana la Iancu de Hunedoara.

Inelul median se va situa intre inelul principal si inelul exterior si Soseaua de Centura, la aproximativ 5-7 km de centrul orasului. Inelul median ar putea scapa si autobuzele si tramvaiele de ambuteiajele din traficul bucurestean.

Autoritatile intentioneaza sa revina la planul anuntat in 2011, de a transforma liniile de tramvai de pe inelul median in zone dedicate transportului public, pe unde ar circula si autobuzele si taxiurile, dar si vehiculele Salvarii, Politiei sau Pompierilor.

sursa foto: skyscrapercity