Soferii din zona transportului rutier public de marfuri, amendati, intr-o singura zi, cu 237 000 lei!

Soferii care activeaza in domeniul transportului rutier public de marfuri au platit marti amenzi in valoare totala de 237 000 lei! Nerespectarea perioadelor de odihna si conducere, nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si nerespectarea legalitatii transporturilor au fost principalele cauze pentru care politistii au aplicat contraventii.

“Pe parcursul actiunii au fost controlate 184 de autovehicule, fiind aplicate 84 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 237.000 de lei, dintre care 24 pentru nerespectarea perioadelor de odihna si conducere, patru pentru nerespectarea legalitatii transporturilor, doua pentru detinere de bunuri fara documente de provenienta si 54 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice”, precizeaza IGPR intr-un comunicat remis Agerpres.

De asemenea, au fost retinute doua permise de conducere pentru nerespectarea vitezei legale si au fost retrase trei certificate de inmatriculare pentru defectiuni tehnice.

“In cadrul actiunii, au fost verificate 11 persoane ce faceau obiectul unor semnalari in SIS (Sistemul Informatic Schengen) si au fost identificate noua persoane care erau urmarite in baza unor sentinte emise de instante de judecata. Dintre acestea, sapte erau cetateni din Uniunea Europeana, un cetatean sarb si un cetatean moldovean”, se mai arata in comunicat.

La actiunea ce a avut loc pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta  au participat politisti din cadrul IGPR, specialisti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari, Autoritatii Nationale a Vamilor si Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.

Sursa foto: realitatea.net