SOFERII in ALERTA! Peste 100 de RADARE HD plasate de POLITIA RUTIERA in toata tara

Peste 500 de politisti de la Serviciile Rutiera, Ordine Publica, Investigatii Criminale si Criminalitate Organizata sunt sambata dimineata in trafic si actioneaza pe majoritatea drumurilor nationale si cele din interiorul localitatilor.

Radarele laser sunt folosite, sambata dimineata, pentru depistarea soferilor care incalca regulile de circulatie. Vor fi mai mult de 100 de filtre rutiere dispuse in toata tara si peste 500 de politisti care vor fi sprijiniti inclusiv de caini dresati pentru depistarea drogurilor sau a persoanelor ascunse, informeaza Newsro.

La actiunea organizata de Polita Romana in special pentru prevenirea accidentelor de circulatie participa si caini dresati la Centrul Chinologic de la Sibiu, specializati in depistarea drogurilor si a persoanelor ascunse in masini.

Radarele laser pe care le vor folosi politistii in acest weekend sunt cele mai noi achizitii ale Politiei Romane. Echipamentele sunt portabile, cantaresc doar 1,5 kilograme si au o autonomie de 15 ore, iar politistii pot detecta viteza vehiculelor fara sa mai fie dependenti de masinile Politiei Rutiere.

Noile aparate pot fi instalate inclusiv pe poduri sau pasarele pietonale, sunt mai greu de observat de soferi si pot detecta viteza masinilor de la o distanta de 1,2 kilometri.

Dispozitivele au si o camera cu rezolutie High-Definition, care va putea realiza fisiere foto si video de inalta calitatate, astfel ca materialul probator in cazul unei contestatii va include atat numarul de inmatriculare, marca masinii, cat si trasaturile faciale ale soferului contravenient. De asemenea, aparatele au si senzor GPS care va integra si detaliile despre locul producerii contraventiei.

Sursa foto: adevarul