GABRIEL OPREA, chemat la audieri saptamana aceasta. SOFERUL si AGHIOTANTUL sau au dat explicatii PARCHETULUI. UPDATE

SOFERUL care conducea masina in care s-a aflat vicepremierul GABRIEL OPREA in seara accidentului este AUDIAT marti de PROCURORII PARCHETULUI de pe langa Tribunalul Bucuresti in dosarul in care se efectueaza cercetari privind MOARTEA POLITISTULUI BOGDAN GIGINA.

UPDATE 15.05 GABRIEL OPREA va fi chemat la audieri in cursul acestei saptamani, potrivit unor surse judiciare. Acesta va da declaratii in cazul politistului BOGDAN GIGINA. Astazi au mai fost la audieri SOFERUL si AGHIOTANTUL vicepremierului. 

STIRE INITIALA

Potrivit unor surse judiciare, la Parchet a venit si AGHIOTANTUL LUI GABRIEL OPREA.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal in cazul decesului politistului Bogdan Gigina, sub aspectul infractiunii de UCIDERE DIN CULPA.

CITESTE SI: MAI nu a trimis anchetatorilor TRASEUL COLOANEI OFICIALE a lui OPREA din ziua accidentului (surse)

Pana in prezent, procurorii au audiat persoane care aveau cunostinta despre imprejurarile concrete in care s-a produs incidentul, respectiv POLITISTII DIN COLOANA si cei aflati in intersectie, MUNCITORII care efectuau lucrarile de reparatii, precum si alti MARTORI OCULARI aflati in zona.

Totodata, au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Politiei Romane si Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti actele normative interne care reglementeaza cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficiala din care facea parte lucratorul de politie decedat, precum si date cu privire la componenta coloanei la momentul incidentului.

A fost solicitata, de asemenea, documentatia privind efectuarea lucrarilor de reparatie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele incheiate, procedurile de executare a lucrarii, inclusiv elementele de semnalizare si siguranta specifice).

CITESTE SI: PNL A DEPUS LA SENAT MOTIUNEA SIMPLA CARE VIZEAZA DEMITEREA LUI GABRIEL OPREA

Politistul Bogdan Gigina a decedat dupa ce, in seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat intr-un accident la intersectia Calea Plevnei cu bd. Stirbei Voda. Politia Capitalei a anuntat ulterior ca politistul se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

“Politistul Bogdan Cosmin Gigina se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta a coloanei oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic”, a precizat Politia Capitalei.

Sursa foto: biziday