Software open source, potrivit pentru retaileri?

Multi retaileri online cauta sa incheie contracte de e-commerce hosting cat mai avantajoase. Cei mai multi dintre ei vor alege, probabil, un software proprietar scump de la un furnizor comercial, insa unii vor opta pentru o alternativa viabila: software-ul gratuit si open source.

Dar oare aceasta alegere este inteleapta? Este sigur ca un retailer online sa-si incredinteze afacerea unui software open source? In primul rand, este important sa intelegem ce este software-ul gratuit si open source.

Conceptul prevede ca software-ul sa fie dezvoltat intr-un mediu deschis, iar codul sursa al acestuia sa fie impartasit in mod gratuit comunitatii online. De obicei, licenta gratuita a unui software open source permite partajarea, redistribuirea si chiar vanzarea codului sau sursa de oricine doreste sa-l dezvolte.Software-ul gratuit este utilizat la scara larga pe Internet.

De exemplu, Apache HTTP Server este cel mai popular software de tip server web folosit in industria de web hosting, iar sistemele de operare Linux sunt utilizate pe majoritatea serverelor web. In general, aceste tehnologii sunt considerate ca fiind mult mai stabile si mai sigure decat concurentii lor.

Pentru retailerii online, exista mai multe optiuni de software, fie ca este vorba de cel din backend sau storefront. Software-ul gratuit va ofera avantajul de a avea un model de dezvoltare deschis, pe care il puteti modifica oricand pentru a se potrivi nevoilor companiei dvs.

Mai mult decat atat, puteti evita vendor lock-in, deoarece orice furnizor poate dezvolta codul sursa si va poate oferi sprijinul comercial si de dezvoltare de care aveti nevoie.Daca nu dispuneti de personal tehnic pentru a dezvolta sau a construi pe software open source, cel mai bine ar fi sa evitati abordarea pe cont propriu.

Mai bine cautati un furnizor comercial care vinde si ofera suport pentru software open source, si puteti beneficia in continuare de avantajele sale. Daca nu gasiti un astfel de furnizor si nu doriti sa dezvoltati singur pe un astfel de software, atunci cel mai bine este sa optati pentru un software proprietar cu suport comercial.