Solistul trupei maghiare KARPATIA, trimis in judecata pentru promovarea ideologiei FASCISTE, RASISTE si XENOFOBE

PETRAS JANOS LASZLO, solistul trupei maghiare de muzica rock “KARPATIA”, a fost TRIMIS IN JUDECATA de Parchetul de pe langa Judecatoria Miercurea Ciuc, pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de savarsirea unei INFRACTIUNI CONTRA PACII SI OMENIRII sau promovarea ideologiei FASCISTE, RASISTE ori XENOFOBE, prin PROPAGANDA, savarsita prin orice mijloace, in public.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul are ca obiect savarsirea unor infractiuni prevazute de OUG nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii.

Procurorii sustin ca cetateanul maghiar Petras Janos Laszlo, in calitate de solist al formatiei de muzica “Karpatia”, cunoscuta cu un repertoriu ULTRANATIONALIST si ANTIROMANESC, in mod sistematic, dar in special cu ocazia concertului sustinut la MIERCUREA CIUC in data de 6 iunie 2014, a promovat idei si conceptii nationaliste, atat prin versurile cantecelor, dar si a scandarilor, intrebarilor retorice si comentariilor acestuia efectuate in pauzele muzicale.

CITESTE SI: Extremistul CSIBI BARNA, trimis in judecata pentru ca a vandut TRICOURI CU MESAJE XENOFOBE si harta UNGARIEI MARI

Astfel, cu ocazia concertului sustinut la data de 6 iunie 2014, prin inserarea ideilor nationaliste in versurile cantecelor, dar si prin dialogul solist-public, Petras Janos Laszlo a indus o stare de surescitare a ascultatorilor care creeaza in mentalul publicului (compus in majoritate de tineri maghiari) sentimente nationaliste, fiind astfel usor speculate ideile revizionist-separatiste.

“Prin contextul creat de concertul rock, solistul a contribuit la generarea si amplificarea SENTIMENTELOR ANTIROMANESTI ale participantilor, promovand INTOLERANTA ETNICA si VIOLENTA FIZICA IMPOTRIVA ROMANILOR. Cu ocazia concertului din data de 06.06.2014, sustinut la Miercurea Ciuc, s-a constatat caracterul ultranationalist si antiromanesc al cantecelor, prin chemari repetate la lupta ale maghiarilor (secuilor) pentru redobandirea teritoriilor pierdute dupa modelul Peninsulei Crimeea, dar si prin lupta armata, negarea actualei ordini internationale prin contestarea vehementa a prevederilor Tratatului de pace de la Trianon din anul 1920, jignirea romanilor (considerati “cotropitori” si “opincari”)”, arata procurorii.