Solitaire a fost introdus în „Hall of Fame” al jocurilor video

Solitaire poate nu este cel mai interesant joc video creat vreodată, dar a avut un impact foarte mare asupra industriei, iar acum este introdus în „Hall of Fame”, scrie PCMag.

Jocurile moderne au o grafică mult mai bună decât Solitaire, iar unele dintre ele sunt mult mai complexe decât titlul Microsoft, dar jocul de Windows a reprezentant un moment de distracție pentru mulți dintre noi. Dacă te-ai născut în anii 90 atunci, cu siguranță, ai jucat Solitaire. Dacă nu de plăcere, atunci măcar în momentele de plictiseală. Așadar, Solitaire, alături de jocurile Mortal Kombat, Super Mario Kart și Colossal Cave Adventure, intră în „Hall of Fame” al jocurilor video.

Microsoft Solitaire a fost lansat în 1990 și a fost oferit în mod gratuit cu sistemul de operare Windows 3.0. Jocul a fost creat de un Wes Cherry, un intern la Microsoft, deoarece sistemul de operare nu avea niciun joc la vremea respectivă. Se pare că proiectul a început din dorința lui Cherry pentru a-și îmbunătăți abilitățile de programare.

Cum a devenit Solitaire un joc atât de popular

Într-un interviu din 2017, Cherry a spus că nu a fost plătit niciun cent pentru joc, chiar dacă a devenit extrem de popular într-un termen atât de scurt. La un moment dat, chiar a creat o metodă prin care le permitea jucătorilor să treacă, aproape instant, de la joc la o foaie Excel. „Așa puteai să te prefaci că muncești, dar Microsoft m-a obligat să o scot”. Chiar și așa, Solitaire a devenit o metodă eficientă de a te face că lucrezi și de a face ca timpul să treacă mai repede.

De la debut, Solitaire a ajuns pe mai mult de 1 miliard de computere și a fost localizat în 65 de limbi. „Este incredibil faptul că unul dintre cele mai jucate jocuri din lume a apărut în 1990 ca o metodă prin care Microsoft a vrut să învețe utilizatorii de PC-uri cum să folosească mouse-ul”, a spus Paul Jensen, manager al Microsoft Casual Games. Potrivit companiei, Solitaire este încă jucat în peste 200 de piețe de pe glob, deși există nenumărate alte opțiuni în prezent.

Sursa foto: pcmag