SOLSTITIUL DE VARA: ASTAZI ESTE CEA MAI LUNGA ZI DIN AN. Cum va fi vremea in ROMANIA

Pe 21 iunie este solstitiul de vara, astfel incat duminica vom avea parte de cea mai lunga zi din an, care va avea 15 ore si 32 de minute. Totodata, va fi cea mai scurta noapte din 2015.

Solstitiul de vara, unul dintre cele mai importante evenimente astronomice, va avea loc la ora 19:38, cand Soarele se va afla la cea mai mare inaltime deasupra orizontului.

Romanii nu se vor bucura, insa, prea mult de cele 15 ore si jumatate de lumina, intrucat cerul va fi acoperit de nori in aproape toata tara, iar temperaturile vor fi ceva mai scazute decat in mod normal.

Un alt moment astronomic important va avea loc pe 30 iunie, cand se va adauga o secunda la timpul oficial, pentru a sincroniza ceasurile atomice cu rotatia Pamantului.

Cate o secunda se adauga o data la cativa ani, intrucat viteza de rotatie a Pamantului incetineste. In 2012, cand a fost luata aceasta masura, mai multe aplicatii online si aparate GPS au afisat erori si este de asteptat ca acelasi lucru sa se intample si pe 30 iunie 2015.

Sursa foto www.libertatea.ro