Solutie uimitoare ! Automobilul de 1000 de ori mai ieftin decat unul care merge pe benzina sau motorina

Laser Power Systems, o companie din SUA din domeniul energiei si tehnologiei, lucreaza la dezvoltarea unui autoturism care sa se deplaseze folosindu-se de thoriu, pentru a produce electricitate.

Cercetatorii considera ca, potrivit ultimelor calcule, daca ritmul de crestere al populatiei isi va mentine ritmul actual, resursele naturale ale planetei se vor termina mult mai repede decat fusese preconizat initial, scrie antena3.ro. Astfel, benzina si motorina, principalele surse de alimentare ale masinilor se vor scumpi extrem de mult. De aceea, Laser Power Systems a inceput sa dezvolte un autoturism care sa se deplaseze folosindu-se de thoriu, pentru a produce electricitate.

Charles Stevens, presedintele acestei companii, a declarat ca un singur gram de thoriu poate produce energia furnizata de 28.000 de litri de benzina, iar cu 5 grame s-ar produce mai multa energie decat ar putea fi folosita de masina pe durata ciclului de viata, fara a fi nevoie sa mai alimenteze vreodata, mai noteaza sursa citata.

Cercetatorii explica faptul ca motorul care ar functiona pe baza de thoriu ar cantari 200 de kilograme, putand fi astfel instalat pe orice autovehicul. Costurile ar fi astfel extrem de mici, comparate cu preturile motorinei si benzinei fiind chiar si de 1000 de ori mai scazute.

Sursa foto: antena3.ro