SOMALIA: Cel putin 12 morti intr-un atac comis de shebab contra unui hotel din Mogadiscio

Cel putin 12 persoane au fost ucise vineri seara la Mogadiscio intr-un atac contra unui hotel si unui parc din apropiere, revendicat de insurgenti islamisti somalezi shebab, informeaza AFP si Reuters.

Doua explozii, urmate de focuri de arma automata mai mult de o ora, au zguduit capitala Somaliei in jurul orei 19.45 (16.45 GMT).

“Una dintre explozii a avut loc langa Peace Garden, iar cealalta in apropierea hotelului (vecin) SYL. Am vazut 12 civili ucisi, dar numarul (mortilor) ar putea fi mult mai mare”, a declarat Ibrahim Mohamed, un responsabil al politiei somaleze.

In timp ce era inca in desfasurare, islamistii radicali shebab au revendicat operatiunea, intr-un scurt comunicat postat pe contul lor Instagram.

“Membri ai mujahedinilor au lansat un atac contra hotelului SYL din apropierea palatului prezidential. Atacul a inceput cu un atentat sinucigas, urmat de un schimb de focuri”, a declarat grupul.

CITESTE SI: ATAC SANGEROS produs in NIGERIA de gruparea BOKO HARAM. Cel putin 26 de insurgenti au MURIT

Hotelul SYL este situat aproape de incinta ultrasecurizata Villa Somalia, un complex fortificat unde se afla presedintia Somaliei si biroul prim-ministrului.

Ziduri de la Somali Youth League Hotel, cunoscut sub numele de SYL Hotel, erau distruse, cu toate ca vehiculul a fost detonat la poarta parcului din apropiere, unde s-au adunat zeci de oameni, potrivit martorilor. Focuri de arma s-au auzit dupa explozie. 
    
Al Shabaab a lansat adesea atacuri la Mogadiscio vineri — weekendul somalez — cand oamenii se aduna in hoteluri, restaurante sau alte locuri pentru a se intalni cu prietenii sau familia, noteaza Reuters.

 Sursa foto: stiripesurse