SONDAJ: 52% dintre ROMANI se declara interesati de alegerile europarlamentare

Mai mult de jumatate dintre ROMANII CU DREPT DE VOT se declara interesati de ALEGERILE pentru Parlamentul European si mai putin de o treime sunt hotarati sa mearga la vot duminica, 25 mai, potrivit unui sondaj realizat de CURS si Avangarde pentru Televiziunea Romana.

Potrivit cercetarii, 52% dintre ROMANII CU DREPT DE VOT se declara interesati si foarte interesati de ALEGERILE EUROPARLAMENTARE de duminica, scrie Agerpres. Totusi, numai 28% au insa o opinie si sunt decisi sa mearga la vot. Dintre acestia, 44% ar vota cu Alianta PSD-UNPR-PC, PNL ar obtine 17% din voturi, PDL 14%, PMP 8% si UDMR 6%.

Citeste si: ANTONESCU: NU INTREVAD REFACEREA ALIANTEI INTRE PNL SI PSD. IOHANNIS: VOM OBTINE 22-23% LA EUROPARLAMENTARE

Sondajul de calibrare a fost realizat in perioada 16-18 mai, pe un esantion de 2.000 de persoane si are o marja de eroare de +/-2,2%.

Romania va organiza in 25 mai ALEGERI pentru Parlamentul European. 14 partide politice, o alianta electorala si opt candidati independenti sunt in cursa pentru cele 32 de mandate de deputati europeni.

Cele 15 partide sau aliante inregistrate pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE sunt: Partidul National Liberal, Alianta electorala PSD-UNPR-PC, Uniunea Democrata Maghiara din Romania, Partidul Democrat Liberal, Partidul Poporului — Dan Diaconescu, Partidul Miscarea Populara, Partidul National taranesc Crestin Democrat, Forta Civica, Partidul Alternativa Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor.

Citeste si: CAMPANIA ELECTORALA PENTRU ALEGERILE PARTIALE PARLAMENTARE SI LOCALE INCEPE SAMBATA

Si-au inregistrat candidatura si 8 independenti: Mircea Diaconu, Corina Ungureanu, Danut Liga, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Peter Costea, Constantin Filip Titian, Valentin Daeanu.

Sursa foto: alba24.ro