Sondaj: 52 la suta dintre cetatenii Republicii Moldova isi doresc unirea cu Romania

Cetatenii Republicii Moldova, in proportie de 52 la suta, isi doresc unirea cu Romania, potrivit rezultatelor preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat in luna februarie de catre Centrul Roman pentru Studii si Strategii, se arata intr-un comunicat remis joi presei de Platforma unionista Actiunea 2012.

Astfel, 54 la suta dintre participantii la studiu considera ca perspectiva unirii este realizabila. Totodata, 63 la suta dintre respondenti  sunt de parere ca limba pe care o vorbesc cel mai des este limba romana si ca limba romana si limba ,,moldoveneasca” comporta aceleasi sensuri. De asemenea, 74 la suta dintre respondent considera ca Romania si Republica Moldova sunt doua state romanesti, cu aceleasi traditii si acelasi folclor.

Citeste si: Anivesarea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, marcata inedit pe ambele maluri ale Prutului

“Speram ca procentul care inclina balanta in favoarea reunirii, relevat in acest studiu, sa faciliteze organizarea intr-un timp cat mai scurt a unui referendum in acest sens la Chisinau”, a declarat Alexei Paluta, co-presedintele coalitiei Actiunea 2012.

Sondajul de opinie a fost realizat in Republica Moldova, in perioada 1-15 februarie, pe un esantion de 1.155 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adulta a tarii, fara regiunea transnistreana si Unitatea Teritoriala Autonoma Gagauzia, cu o eroare tolerata de +/- 2,5 la suta. Rezultatele finale ale cercetarii vor fi facute publice in luna mai.

Sursa foto: 1decembrie1918.wordpress.com