Sondaj Avangarde: 55% dintre alegatori considera ca PNL si PSD ar trebui sa candideze pe liste comune la europarlamentare

In ceea ce priveste modalitatea de a candida la europarlamentare, 45% dintre cei chestionati din electoratul Uniunii Social Liberale (USL) au fost de parere ca Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal (PNL) ar trebui sa mearga separat la scrutin, iar 55% dintre alegatori considera ca cele doua partide ar trebui sa candideze impreuna, sub sigla USL, potrivit unui sodaj realizat de Avangarde si dat publicitatii marti.

Pe de alta parte, romanii ar vota in proportie de 42% cu PSD+UNPR+PC daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European (PE), potrivit sursei citate.

Conform sondajului, 20% dintre respondenti au afirmat ca ar vota cu PNL si 18% – cu PDL, cu UDMR 5%, PP-DD si MP – 4%, PRM – 3%, Alianta D.A. – 2%.

Citeste si: Victor Ponta a anuntat datele cand vor avea loc alegerile europarlamentare si prezidentiale 

Cercetarea a fost realizata in perioada 12-20 ianuarie pe un esantion de 1.500 persoane adulte de 18 ani si peste, reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, cu o eroare maxima tolerata de +/-2,53%, pentru un interval de incredere de 95%.

Sursa foto: realitatea.net